Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Campionatul Național de karate WUKF +13 ani a avut loc în perioada 20-21 mai, fiind încă o etapă încununată cu succes pentru sportivii reșițeni! În Brașov, la Olympic Ice Rink, s-au aliniat 467 de sportivi, de la 58 de cluburi, cu 818 intrări!

Sportivii de peste 13 ani, legitimati la CSM Reșița, au mai adăugat în palmaresul lor alte noi trei titluri de campioni naționali și unul de vicecampion!

„După două zile destul de grele și mulți concurenți la fiecare categorie, ne mândrim cu echipa de fete 14-15 ani, formată din Buzura Greta, Deriuș Alexia și Măciucă Patricia, care au devenit duble campioane naționale la kumite shobu-ippon și la kush-i rotativ, iar la para karate (persoane cu dizabilități – sindrom Down), Daniela Doban și-a adjudecat poziția de anul trecut, urcând și de această dată pe cea mai înaltă treaptă și a devenit campioană națională. Poziția de vicecampion a fost obținută după o întrecere cu sportivi de renume și cu o experiență mai bogată de Schinteie Andrei la kata, categoria 13 ani (3 kyu- 1 DAN). Vreau să remarc și prestația altor sportivi cum ar fi: Greta Buzura la kumite individual, 14-15 ani, + 60 kg, care în semifinală a pierdut locul trei, la fel și Patricia Măciucă, la 14-15 ani, -50 kg, și Albert Macamete la 13 ani, -45 kg. Ultimul s-a clasat la kata pe locul VI. Rezultatele obținute au însumat nouă sportivi medaliați la ambele campionate naționale și acest lucru arată munca serioasă și grea depusă pe parcursul unui an întreg. Felicitări sportivilor, mă mândresc cu ei și cu rezultatele obținute. Mai avem un hop de făcut, în perioada 9-11 iunie, la Oradea, vom participa la Campionatul Național Școlar. Cu Daniela Doban, în urma rezultatelor obținute anul acesta, voi participa la a cincea ediție a Open Inclusive Karate World Championship, la Anvers, în Belgia. Competiția va avea loc în perioada 16-20 iunie. Alți șase sportivi din țară vor mai concura la acest concurs internațional!”, a declarat maestrul Zoltan Lipan.

JCS-Ștefan Moraru