Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sâmbătă, 2 martie, pe scena Teatrului de Vest din Reşiţa va avea loc „Jurnal de România.Timişoara“, un spectacol selecționat la numeroase festivaluri naționale și internaționale!

Unul dintre cele mai longevive spectacole din repertoriul Teatrului German de Stat, „Jurnal de România.Timişoara“, scris și regizat de Carmen Lidia Vidu, se joacă de două ori în luna martie, în deplasare la Teatrul de Vest Reșița, și la Timișoara, pe scena TGST. Publicul reșițean este invitat la spectacol sâmbătă, 2 martie, de la ora 19.00, pentru a urmări destăinuirile personale ale celor șase actrițe din distribuție, momente de fericire sau durere, succes sau eșec, povești despre traumă sau depresie, despre înstrăinare și regăsire, toate întemeiate aproape exclusiv pe experiența lor în relația cu orașul și identitatea sa. În data de 10 martie, de la ora 19.30, publicul din Timişoara poate viziona acest spectacol la o nouă reprezentație ce va avea loc pe scena Teatrului German de Stat.

Jurnal de România.Timișoara, spectacol selecționat la o mulțime de festivaluri naționale și internaționale, este un proiect multidisciplinar, ce reunește filmul, fotografia și teatrul, și își propune să fie, printr-o serie de confesiuni necenzurate și nemijlocite, o oglindă sinceră a relațiilor interumane, influențate decisiv de mediul urban, dar și un îndemn la implicare socială și comunitară. Arhitectura spectacolului este determinată de biografia actorilor, al căror rol este acela de a desluși și de a cartografia căile prin care părinții, prietenii, necunoscuții, dar și orașul, prin cartierele, locuitorii, artiștii și prin administrația locală, ne modelează și ne transformă – de la nostalgia primelor amintiri și până la realitatea imediată.“, au precizat reprezentanţii Teatrului German de Stat.

JCS-N.M