Juniorul Alex Matei câștigă titlul național la seniori - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Judoka originar din Caransebeș și-a trecut azi în palmares primul titlu național la seniori, la categoria 60 de kilograme!

În finală, juniorul Alex Matei, legitimat acum la Dinamo București, a trecut fără prea mari emoții de un coleg de club, Flavius Lungu, obținând astfel și titlul național la seniori, după ce în toamna trecută îl câștiga și pe cel de la U21. Performanța tânărului care a început judo la Caransebeș este cu atât mai meritorie cu cât Alex nu s-a antrenat la nivel maxim timp de două săptămâni, după ce s-a imbolnăvit de coronavirus.

„Mi-a fost puțin mai greu, pentru că am făcut o pauză de două săptămâni deoarece am avut coronavirus. Am stat izolat și m-am pregătit singur în cameră ca să nu-mi ies din formă. Aveam speranţe la această medalie de aur și a venit“, a declarat proaspătul campion național de seniori.

Considerat una din marile speranțe olimpice ale României pentru Paris 2024, Alex Matei va concura peste două săptămâni la Campionatul Naţional de juniori și apoi la un Open european de seniori la Zagreb.

Titlul obținut azi de micuțul judoka cetățean de onoare al Caransebeșului, n-a trecut neobservat, primarul Felix Borcean, mare fan al acestui sport, salutând performanța acestuia: „ALEX MATEI ESTE CAMPION NAȚIONAL LA SENIORI! FELICITĂRI!!!“.

JCS-R.M.