Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – ACS Mundo Reșița a obținut prima victorie din istoria clubului în Liga a IV-a, marți, 21 septembrie, scor 2-1, cu AS Banatul Ocna de Fier. Pentru Ocna de Fier a deschis scorul Roșu în minutul 47, Mitu a egalat pentru Mundo în minutul 73, iar golul victoriei a fost înscris de Cîrlugea în minutul 84!

De altfel, tânărul Cîrlugea a înscris și în etapa precedentă pentru formația reșițeană. Astfel, juniorii de la Mundo au reușit o surpriză, reușind să învingă o echipă de seniori, chiar și ea de Liga a IV-a. În primul 11 al formației antrenate de Lucian Dobre au fost doar trei fotbaliști seniori. În continuare, ACS Mundo Reșița caută tineri din tot județul dornici să învețe fotbalul, formația reșițeană având filiale în mai multe localități din Caraș-Severin.

„Am disputat restanța din prima etapă a Ligii a IV-a, am întâlnit Banatul Ocna de Fier, o echipă bună a Ligii a IV-a. În etapa precedentă, Ocna de Fier s-a impus cu scorul de 3-0 cu ACS Nera Bozovici. Ne bucurăm foarte mult de acest succes, am obținut prima victorie a noastră în Liga a IV-a, iar unul dintre golurile noastre a fost înscris de un copil născut în anul 2007. Copiii noștri au pus probleme adversarilor mai experimentați, au avut multe ocazii, iar cu ajutorul experienței seniorilor, iată că am reușit și prima victorie. Ultima dată când am vorbit cu oameni de sport le-am spus că scorul de 11-2 din etapa trecută a fost unul mincinos, iar mulți se uitau reticenți la mine. Se pare că am avut dreptate și după câteva zile am demonstrat împreună cu acești copii minunați că nimic nu este imposibil. Ei se antrenează de aproximativ cinci luni împreună. Am avut în poartă un senior de această dată, dar pe parcursul meciului a intrat și portarul din etapa trecută, un junior de 14 ani. Este vorba despre Poptelecan Darius, care a intrat în ultimele minute și a reușit să țină scorul neschimbat până la fluierul final. După cum am tot spus, în acest moment rezultatul nu este important, dar este normal să vină și succesele în urma unor munci asidue. Sperăm să mai atragem copii la clubul nostru. Se poate vedea că facem zilnic antrenamente, avem specialiști la echipă și sunt sigur că nu ne vom opri aici. Pentru noi urmează jocul de duminică, cu CSO Anina, este normal că ne dorim să câștigăm, dar nu ne vom abate de la principii. Cel mai important pentru noi este dezvoltarea copiilor și mai puțin scorul final. Drept urmare, în meciul cu Ocna au jucat toți fotbaliștii pe care i-am avut pe foaie. Deci, noi ne respectăm principiile chiar dacă rezultatul ne este favorabil sau nu. Ușor, ușor munca noastră va da roade. Totuși, norocul a ținut și cu noi, dar ăsta este fotbalul și mă bucură foarte mult atitudinea copiilor. Am avut și o lovitură de pedeapsă, iar un copil de la noi a ridicat mână că vrea să execute. Este vorba de Mitu Vlad, care a și înscris, el fiind născut în 2007. Îl felicit că a avut curaj, iar Cîrlugea când a înscris golul al doilea, a driblat câțiva jucători, chiar și pe portar și a marcat cu poarta goală. Cred că suntem pe drumul cel bun și așteptăm copiii din județ să vină lângă noi. La jocul cu Ocna am avut în teren trei fotbaliști în vârstă de 14 ani”, a declarat Cristian Alexandru Chitucea, jucătorul și antrenorul secund al celor de la Mundo.

ACS Mundo Reșița: 12. Roșu Marius, 28. Maeru Dragoș , 25. Benke Desideriu, 20. Stanciu Andrei, 2. Schmidt Iulian, 4. Cîrlugea Alexandru, 15. Crăciun Darian, 7. Caldăraș Alexandru, 9. Pascu Damian, 5. Podină Marcus și 17. Chitucea Cristian. Rezerve: 77. Poptelecan Darius, 11. Tomoioagă Ionuț, 19. Tirean Adrian, 15. Mitu Vlad, 3. Mocanu Daniel și 8. Boncza Denis.

În etapa a III-a a Ligii a IV-a Caraș-Severin, Mundo va întâlni duminică, 26 septembrie, de la ora 11:00, acasă, echipa CSO Anina, pregătită de Nelu Badea.

JCS-Ștefan Moraru