Junioarele II de la Vuia s-au calificat în Grupa Valoare - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Junioarele II de la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Reșița s-au calificat în Grupa Valoare, fiind neînvinse în cele 12 meciuri din campionat. Ultima partidă din returul campionatului s-a desfășurat sâmbătă, 15 februarie, iar fetele antrenate de Lucia Moruț s-au impus cu scorul de 44-30 în fața formației LPS Banatul Timișoara.

„A fost ultimul meci din acest campionat pentru junioarele II, iar fetițele mele au terminat pe primul loc, fiind neînvinse. În data de 23 februarie vom disputa primul meci din Grupa Valoare. Vor participa șase echipe, trei de la noi, două din Vâlcea și una din Slatina. Echipele care vor termina pe primele două locuri se vor califica mai departe. Sistemul de joc va fi fiecare cu fiecare. Le felicit pe micuțele mele fetițe, am format o grupă foarte bună și nu întâmplător suntem pentru al doilea an în Grupa Valoare. Am fete de valoare, cu caracter și voință. Mă bucur că toate fetele sunt din Reșița, iar bucuria este cu atât mai mare, cu cât eu le-am antrenat și le-am pus mingea de handbal în mână. Consider că aceste fetițe ar trebui mult mai mult sprijinute. Mulțumesc tututor celor care au fost și sunt în continuare alături de noi. Am avut până acum un program foarte încărcat. Mai precis, la finalul săptămânii trecute, pe data de 14 februarie, s-a organizat faza zonală, la handbal băieți, a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Această fază a competiție s-a ținut la Reșița și au participat cinci județe. Mă bucur foarte mult că băieții de la Liceul Teoretic <<Traian Vuia>> au obținut locul I și s-au calificat la finala pe țară. Deci echipa de la <<Vuia >> este în primele opt din țară, iar faza națională va avea loc în perioada 23-26 aprilie, la Adjud, în Vrancea. Având în vedere că sunt cu echipa pe primul loc, mă gândesc să participăm la Cupa M.E.C., competiție ce va avea loc la finalul lunii mai, la București. Echipa care a luat locul I la ONSS, din fiecare zonă, are dreptul să participe la această cupă”, a declarat profesoara Lucia Moruț.

Portărița Ariana Pascal a spus: „Nu a fost un meci foarte ușor. Am jucat pentru a rămâne pe primul loc și mă bucur că s-a întâmplat așa. Mă bucur că am ajutat echipa și am reușit să scot câteva mingi. Sperăm să avem în continuare același parcurs, să fim și în Grupa Valoare pe primul loc”.

Handbalista Roxana Voina a declarat după meci: „A fost un meci destul de greu și ne bucurăm că am câștigat. Urmează meciurile din Grupa Valoare, dar eu cred că vom reuși și acolo să ne impunem. Mulțumim părinților pentru susținere și Luciei Moruț pentru că ne antrenează”.

Jucătoarea Marisa Munteanu a mai adăugat: „Am făcut un joc destul de bun și consider că am câștigat la un scor rezonabil. Mă bucur că am încheiat cu victorie și ultimul meci din retur. Sperăm că vom câștiga toate meciurile în Grupa Valoare, iar obiectivul nostru este calificarea la turneul final. Vrem o medalie”.

„Traian Vuia”: Maria Gherman, Ariana Pascal, Laura Szilagy, Alexia Jemănariu, Cristina Voicu (1), Flavia Boangiu (1), Ioana Danilescu (2), Slageana Radosavlevici (2), Anamaria Bosioc (5), Alexandru Gîrboni (9), Marisa Munteanu (10) și Roxana Voina (14).

JCS-Ștefan Moraru