Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În urma repartizării nu au fost cazuri în care norma didactică să fie împărţită în mai multe şcoli. Jumătate dintre locurile titularizabile puse iniţial la dispoziţia profesorilor cărăşeni ar putea fi ocupate de cadrele didactice din alte judeţe.

Şi asta deoarece, din cele 50 de posturi titularizabile disponibile în Caraş-Severin, în cadrul şedinţei publice au fost repartizate doar 24. Restul de 26 de posturi rămase nerevendicate vor fi folosite pentru cei care au obţinut minimum nota şapte în alte judeţe şi pentru suplinitori.

În zilele de 27-28 iulie, cadrele didactice care nu au fost repartizate pe un post titularizabil pot completa o fişă de opţiuni în centrele de examen pentru repartizare în alte judeţe, pe locurile rămase libere. Repartizarea se va realiza computerizat, iar în 29 iulie se vor afişa rezultatele.

Concursul pentru suplinitori se va desfăşura pe data de 4 august când va avea loc şi concursul pentru cei care au obţinut o notă sub cinci la concursul naţional de titularizare din data de 13 iulie.

De asemenea, în zilele de 1 şi 2 august, candidaţii vor revalida fişele depuse, iar în perioada 24-26 august are loc repartizarea suplinitorilor, prioritate având cei care au susţinut examenul de titularizare din 13 iulie 2011, cei care cer continuitate pentru orele lipsă de suplinire şi dascălii suplinitori care au post redus.

Lavinia Predescu