Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Autoritatea județeană, în calitate de terț poprit, a fost supusă executării silite în limita a 5,79 milioane de lei, bani datorați de firma Number One unui subcontractant!

Șeful județului vorbea nu demult despre firma Number One, avându-l ca asociat pe Ionuț Popovici, președintele director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate, care a ajuns number 900.000 de euro, după ce a tras țeapă unui constructor care a făcut lucrări la niște drumuri forestiere, în calitate de subcontractant. Potrivit președintelui CJ, Romeo Dunca, firma Number One a încasat banii fără să plătească lucrările către firma care le-a executat. Acum, executorul judecătoresc a dispus instituirea popririi asupra CJ pentru recuperarea datoriei, care a adunat și penalități. În clipa de față, mai bine de 1 milion de euro (5,79 milioane de lei). Din fericire, însă, măsura va afecta doar sumele sau bunurile pe care județul le-ar avea de dat respectivei firme.

Number One Group SRL, firma aparținând lui MiliIonuț Mihai Popovici, care în trei cazuri pe care personal le cunosc a dat trei țepe. Prima, pe care a tras-o județului prin 2018 când a deținut 2000 mp de teren în intravilanul municipiului Reșița, mai exact în curtea SJUR (situație reparată de subsemnatul în 2021 când terenul respectiv a fost readus prin votul consilierilor PNL înapoi în proprietatea publică).“, susţine preşedintele Romeo Dunca.

Şeful Consiliului Judeţean mai spune: „Cea de-a doua, lovitura sub centură dată chiar administratorului societății pe care o deținea MiliIonuț, căruia i-a sustras un buldoexcavator și l-a închiriat prin interpuși Districtului Drumuri Naționale Oravița. Cea de-a treia și cea mai consistentă este cea dată unui antreprenor privat din Mureș, pe care l-au prostit să lucreze pentru un ocol silvic, unde are de plată în urma unei sentințe judecătorești definitive suma de 5,7 milioane de lei și 40 de bani!“

Romeo Dunca a făcut publice și documentele cu care-și susține afirmațiile, lista incluzând adresele executorului pentru recuperarea prejudiciului produs de firma la care este asociat „comisarul“, așa cum îl numesc colegii de partid, actualul director al CJAS, viitor posibil candidat PSD la Primăria Reșița, dar și plângerea penală făcută de administratorul firmei pe care Popovici o deține „prin care și-a însușit și închiriat prin interpuși un bun care nu îi aparținea“. La fel, „sentința prin care și la mine, ca și la Popovici, e vorba tot de 5 milioane de lei. Doar că SC Nordica Turism și SC Dunca Imobiliare au de primit de la o primărie daune morale și materiale în acest cuantum, pe când firma lui Popovici MiliIonuț Mihai are de dat.“, a încheiat șeful județului.

JCS-A.M.