Judeţul a primit Tocilizumab și anticorpi monoclonali - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Medicamentul este vital pentru bolnavii de Covid, aflaţi în stare gravă!

Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a primit medicamentul cunoscut sub numele de Tocilizumab– un medicament antiinflamator care, potrivit studiilor medicale, poate reduce riscul de deces în rândul pacienților cu forme grave de Covid-19 și scurtează perioada de recuperare. Astfel, la DSP există în acest moment șapte flacoane de 400 de miligrame și 20 de flacoane de 80 de miligrame. Tocilizumabul este destinat necesităților spitalelor suport Covid-19 din județ.

În același timp au sosit și 30 de flacoane anticorpi monoclonali ce vor merge către Spitalul Județean de Urgență din Reșița (16 flacoane) și Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș (14 flacoane). Tratamentul împotriva Covid-19 cu anticorpii monoclonali este cel mai eficient dacă e administrat la debutul bolii, conform studiilor clinice și medicale.

Potrivit datelor transmise în judeţ, de la nivel naţional, Caraș-Severinul înregistra în total, în 18 octombrie, 15.172 de cazuri, de la începutul pandemiei. Dintre acestea 81 erau cazuri nou-înregistrate, incidenţa la 14 zile fiind de 5,32 la mia de locuitori.

JCS–N.C.