Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – În urma consultării cu primarii din județ, s-a stabilit că suma, rezultată din cea mai recentă rectificare a Bugetului de Stat, este relativ mică, și ar fi ineficientă distribuirea ei între primării, pentru refacerea de tronsoane de drumuri comunale!

Palatul administrației județene a găzduit, joi, 25 august, o consultare cu primarii din județ, pe tema alocării unei sume de 3,441 milioane lei pentru drumuri. Această sumă a fost repartizată județului Caraș-Severin prin OG 19/august 2022 privind Rectificarea Bugetului de Stat. Din partea conducerii Consiliului Județean au participat vicepreședintele Ovidiu Rădoi, administratorul public Andrei Ungur și directorul general interimar Horia Irimia, precum și alți funcționari și consilieri.

Ovidiu Rădoi a arătat faptul că a fost, în ultimele luni, pe toate drumurile județene și pe multe dintre cele comunale. Cunoscând foarte bine punctele critice a prezentat care priorități sunt avute în vedere de conducerea CJ pentru alocarea sumei de 3,4 milioane. Oricum, este o sumă relativ mică și nu ar avea eficacitate să se împartă între primării, pentru mici porțiuni de drumuri comunale. Horia Irimia a reamintit faptul că și în timpul mandatelor trecute majoritatea sumelor au fost alocate pentru drumuri județene.

Până la urmă s-a clarificat faptul că o consultare a primarilor nu implică vreun vot, ajungându-se la concluzia că doar plenul CJ are competența legală să aprobe repartizarea respectivei sume.

Cu prilejul întrunirii, conducerea județului i-a felicitat pe toți primarii pentru că au depus proiecte pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“ și pentru că au obținut și finanțări, multe pentru drumuri comunale și străzi.

JCS-Antoniu Mocanu