Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Ultimii doi arestați din dosarul permiselor de port-armă, polițiștii Ștefan Radu și Nicolae Miculescu, au fost puși în libertate astăzi de magistrații Curții de Apel!

Aproape două luni au stat în arest cei cinci considerați principalii pioni în afacerea permiselor de port-armă din Caraș-Severin. Dacă săptămâna trecută au fost eliberați, la solicitarea DIICOT Caraș-Severin,  Ioan Pop, Nicolae Cernea și Florin Negru, astăzi a venit și rândul fostului șef de la Arme, Explozivi și Substanțe Toxice din IPJ Caraș-Severin, comisarul-șef Ștefan Radu  și a subalternului acestuia, Nicolae Miculescu. Amândoi au fost puși sub control judiciar pentru 60 de zile, la fel ca și colegii de suferință eliberați zilele trecute.

„Dispune punerea în libertate a inculpaţilor RADU ŞTEFAN şi MICULESCU NICOLAE de sub puterea mandatelor de arestare preventive, dacă nu sunt arestaţi în altă cauză. Dispune înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, începând cu data 03.02.2020“, se arată în soluția pe scurt a magistraților de la Curtea de Apel Timișoara.

Reamintim că DIICOT îi suspectează pe cei cinci de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, mărturie mincinoasă și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice. Mai precis, cei cinci sunt acuzați că facilitau contra unor sume de bani obținerea unor permise de port-armă sau favorizau anumite persoane cu funcții importante, care dețineau deja arme și care săvârșeau diverse infracțiuni sau contravenții la regimul armelor și munițiilor, pentru ca acestea să nu răspundă penal.

JCS-R.M.