Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – „La anul, o să vă batem la județ cum v-am bătut la Reșița!“, a promis Nelu Popa, la Consiliul Județean, după ce opoziția, sub bagheta lui Ioan Crina, a blocat importante alocări bugetare, tratând cetățenii cu indiferență!

Prezența primarului Reșiței, Ioan Popa, la ședința Consiliului Județean a fost considerată benefică de liberalii conduși în for de Romeo Dunca, șeful județului fiind mult prea permisiv cu mascaradele opoziției. Și da, în Sala de Ședințe „Sorin Frunzăverde“ s-a pronunțat din nou numele acestuia, amintindu-se că „pe vremea lui, nimeni nu-și permitea să facă așa ceva“.

Ce a spus Nelu Popa? „Domnule Dunca, cred că dvs, prin intervenția pe care o faceți, îi acoperiți de fapt pe cei de la PSD. Dvs trebuie să lăsați să se înțeleagă public cine frânează și cine ține în loc bugetul acestui județ! Oamenii sunt simpli, ei știu că nu au drumuri, dar ei nu știu de ce nu se alocă banii pe care-i aveți pentru drumurile astea. Trebuie să le fie clar: oameni buni, înțelegeți și transmiteți acolo unde mergeți, acasă, că consilierii PSD, în bloc, blochează realizarea acestor investiții (în principal la drumuri, inclusiv pentru achiziționarea de mașini prin Programul Rabla), să se știe foarte bine. Pentru că dvs interveniți, dle președinte, și nu se mai știe cine, ce și cum! Dle Crina, țineți în loc județul ăsta! Și vă spun eu, următoarea ședință nu veți mai avea majoritatea! Vă fac eu promisiunea asta!“

Efectul intervenției lui Popa a fost unul covârșitor, determinându-l pe Dunca să concluzioneze: „Trebuia să fi venit mai demult!“.

Văzând că aleșii opoziției blochează inclusiv tronsoane de drum din apropierea Reșiței, edilul a cerut ca acestea să se dea în administrarea municipalității, pentru că se va ocupa de ele. La replica lui Crina: „Dle primar, ai venit aici să te dai mare!“, Popa i-a răspuns: „Domnule Crina, primarul nu se dă mare, e mare!“.

În pauza dintre două ședințe, pe holuri, primarul Ioan Popa i-a strigat lui Crina: „John, ești praf! După 30 de ani de administrație, ești praf!“, asta după ce a văzut că alesul PSD voia să mute banii de la investiții la reparații, lucru complet ilegal. Iar în final a zis: „La anul, vă batem la județ cum v-am bătut la Reșița!“

Remarcile consilierului Crina l-au scos din pepeni și pe consilierul Ioan Cojocariu, care i-a cerut să se oprească: „Știm deja lucrurile astea, ce tot le repeți atâta la fiecare ședință?! Ne-am săturat de toată demagogia asta, dragul meu!“, și i-a zis să nu se mai creadă „mare deștept“, în vreme ce pentru el toți ceilalți „suntem niște proști“.

Demn de menționat este faptul că atunci când s-a ajuns din nou la subiectul înființării societății Caraș Serv, Crina a considerat că pentru reparații la drumuri este suficientă actuala Direcție și nu trebuie o firmă. Dunca i-a explicat că e nevoie de o firmă, pentru o salarizare corectă, pentru că Direcția a rămas fără specialiști, care preferă mediul privat, unde sunt plătiți mai bine. Crina a spus că nu trebuie nicio firmă, că el personal plătește oamenii dublu la firmă, dar totuși ei preferă să meargă la Direcția de Întreținere de la Primăria Reșița. Adică oamenii plătiți dublu pleacă de la Crina la Popa. Oare de ce?

JCS-A.M.