Caraş-Severin, Romania

 CARAŞ-SEVERIN – Şefa PSD Caraş-Severin şi-a exprimat un punct de vedere vizavi de amendamentul care a schimbat repartizarea, în şedinţa de joi a Consiliului Judeţean, a sumelor de bani către primării!

Într-un comunicat de presă trimis redacţiei, deputatul Luminiţa Jivan spunea că: „joi am fost martorii celui mai murdar joc propus de consilierii județeni ai PRO România, cărora PSD le-a retras sprijinul politic. Proiectul prin care sumele de bani proveniți din cota de impozitare a veniturilor și taxa pe valoare adăugată, bani aprobați în comisiile de specialitate ale Consiliului Județean Caraș-Severin, au fost deturnați prin amendamentul unui consilier județean de „toată isprava“, alergătorul după funcții academice, Gabriel Dinu. Dezastrul produs în bugetele localităților cărășene, cele care aveau o nevoie stringentă de bani pentru cofinanțarea proiectelor de dezvoltare, este unul enorm. Iată că deși s-a vorbit despre conexiuni între liderii județeni ai PSD și PNL, ieri lucrurile au devenit cât se poate de limpezi, iar camarila PRO România – PNL – PMP și-a dat arama pe față, lovind nemilos și în detrimentul celor care i-au ales să îi reprezinte pentru a produce „mai binele“ promis. Satul cărășean, ca de altfel și orașe precum Moldova Nouă, Caransebeș, Oțelu Roșu, toate au de suferit de pe urma celor ce nu au dat o altă interpretare rolului decizional pe care îl joacă, călcând în picioare jurământul rostit cu mâna pe biblie, la momentul instalării în pozițiile de reprezentanți ai „parlamentului județean“. Peste 27 de milioane de lei nu vor mai ajunge la UAT-urile pentru care erau destinați acești bani. Cine sunt acești oameni, care au dat dovada că nu își pot depăși condiția de păpuși aflate la dispoziția păpușarului șef de la PRO România, asumându-și pe față interesul propriu, în dauna interesului cetățeanului din Caraș-Severin?“.

De asemenea, şefa PSD Caraş-Severin se întreba care a fost miza gestului lui Dinu: „A vizat prin gestul de ieri consilierul județean Dinu, exclus din PSD, un sprijin liberal în competitia electorala de la Universitatea Eftimie Murgu?“.

Totodată, Luminiţa Jivan spune că cei din conducerea PSD Caraș-Severin au tras de multă vreme un semnal de alarmă asupra jocurilor de culise ale consilierilor județeni vopsiți în culorile PSD și au luat măsuri în consecință, atunci când cei cinci pro-români au dat semnalul „defectării“. „În acest sens, îmi rezerv dreptul de a depune o solicitare privind avizul de legalitate al amendamentului în discuție. Așadar, rămâne să analizăm legalitatea prin care a fost amendat proiectul prin care banii cetățenilor acestui județ au fost dirijați de la stânga la dreapta iar cei care au greșit în acest caz să răspundă pentru nemernicia lor“, a mai spus Jivan.

JCS-L.A.