Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Și uniformele bleu-jandarm s-au implicat în campania umanitară „Solidari cu Ucraina. Împreună pentru mame și copii“!

Jandarmii cărășeni povestesc cum au aflat și cum s-au implicat, în prima zi a acestei săptămâni, în acțiune: „Era ora 15.50, spre sfârșitul programului de lucru, când telefonul din dispecerat a sunat. Erau organizatorii campaniei „Solidari cu Ucraina. Împreună pentru mame și copii“, care ne cereau să-i ajutăm să încarce bunurile donate pentru cetățenii ucraineni, pentru cei ajunși pe teritoriul țării noastre. În primele cinci minute s-au alăturat acestei activități șase jandarmi care au plecat direct de la lucru, la sala de sport a Școlii «Mihai Peia» din Reșița, acolo unde părintele de la Biserica Ucraineană, împreună cu soția sa și încă doi voluntari încărcau într-un TIR produsele donate“.

17 jandarmi s-au alăturat celorlalți voluntari, printre care și studenți, și jurnaliști, pentru a da o mână de ajutor, astfel că, „la ora 19.00, camionul a fost încărcat și pregătit de plecare către Sighetul Marmației, pentru a duce bunurile donate de locuitorii județului nostru, persoanelor aflate în suferință. Doar împreună putem reuși, iar vouă, tuturor voluntarilor, vă mulțumim!“, au încheiat jandarmii cărășeni.

JCS-A.M.