Jandarmii asigura ordinea la jazz - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

BREBU NOU – Evenimentul cultural de la finalul acestei săptămâni ar putea avea un risc minim de fapte antisociale.

Jandarmii cărăşeni vor fi angrenaţi, la sfârşitul acestei săptămâni, în misiuni de asigurare a ordinii publice la nivelul judeţului în aria de competenţă.

Până pe 13 iulie, ei vor executa misiuni de menţinere şi asigurare a unui climat de ordine şi siguranţă publică la Reşiţa, cât şi la Gărâna, unde se va desfăşura festivalul internaţional de jazz. „Pentru ca manifestările să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, patrulele Jandarmeriei vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite. Jandarmii vor desfăşura individual, dar şi în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin, o serie de misiuni specifice pentru prevenirea infracţionalităţii şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică“, se precizează într-un comunicat remis de Inspectorat.

Echipajele vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale. Deoarece la aceste manifestări se preconizează prezenţa unui public numeros, pentru prevenirea incidentelor nedorite Jandarmeria face urmatoarele recomandări: să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc); să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme; să nu poarte obiecte de valoare ce pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase; să respecte regulile stabilite de organizatori; să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală; să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de asigurare a ordinii publice.

Pentru sesizarea faptelor antisociale cetăţenii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

FR