Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Ancheta de la Zoo confirmă că „Greta de Reşiţa“ bate câmpii cu graţie. Primarul Popa este dezamăgit de astfel de atitudini.

Scandalul provocat de postarea denigratoare pe Facebook despre starea animalelor de la grădina zoologică „Ioan Crişan” s-a încheiat cu un control al DSVSA Caraş-Severin. În urma isteriei online şi a preluării acestei „ştiri“, în mod eronat, de către mai multe televiziuni şi publicaţii online, precum şi a sesizărilor primite, DSVSA a efectuat un control la grădina zoologică din Reşiţa. Printr-un comunicat de presă am fost informaţi că toate animalele au o stare de întreţinere corespunzătoare speciei şi vârstei şi că nu s-a aplicat nici o sancţiune grădinii zoologice. S-a explicat şi cauza urmelor de murdărie de pe pereţii din adăpostul maimuţelor. Acestea nefiind scoase în amplasamentul exterior din cauza temperaturilor scăzute, igienizarea pereţilor nu a putut fi efectuată recent, urmând a fi făcută, cum s-a procedat şi până acum, de îndată ce condiţiile meteo o vor permite.

Aşadar, furtună în oala de noapte. Controale, stres şi bani cheltuiţi generate de sesizarea imaginară a unei tinere în căutare de senzaţional. „Noi ne bucurăm că oamenii au aflat adevărul şi că s-a stins acest scandal. Mă doare faptul că lumea se grăbeşte să judece în necunoştinţă de cauză şi mai ales aş dori ca pe viitor trusturile media să nu mai preia fake-news-uri fără să le verifice în prealabil. Este păcat să-ţi baţi joc de munca unui întreg colectiv, de nişte oameni care chiar pun suflet în ceea ce fac. Sper ca pe viitor să nu mai avem parte de asemenea denigrări şi aşteptăm toţi iubitorii de animale să ne treacă pragul, atât pentru a se bucura de prezenţa animalelor, cât şi pentru a vedea mereu pe viu că ele sunt întreţinute corespunzător“, declară Gabriel Stănucă, directorul de la Zoo.

Primarul oraşului, Ioan Popa, s-a arătat şi el foarte dezamăgit de atitudinea superficială a celei care a generat şi a celor care s-au grăbit să perpetueze ştirea falsă. „Sunt pur şi simplu dezamăgit. De câţiva ani de zile ne chinuim să îmbunătăţim imaginea oraşului şi când vezi că apare un personaj de genul ăsta care în mod vădit tendenţios terfeleşte munca unor oameni, nu poţi fi decât trist. Nu urmărim să sancţionăm pe nimeni, nu cerem daune nimănui, mergem mai departe şi încercăm să ne facem treaba cât mai bine. Alegem să răspundem denigratorilor prin muncă şi prin rezultatele obţinute, nu prin perpetuarea unui scandal imaginar“, ne spune primarul Reşiţei.

Poate că tânăra doritoare de atenţie care a stârnit toată povestea ar fi meritat o sancţiune. Poate că uneori libertatea exprimării este prost înţeleasă şi oamenii ar trebui să gândească şi să-şi asume ce spun. Dacă ar fi sancţionaţi în astfel de cazuri, probabil că războinicii online ar sta să judece înainte să posteze o tâmpenie şi să stârnească scandaluri nefondate. Vorba aia… un nebun aruncă o piatră-n baltă şi zece cuminţi n-o mai pot scoate înapoi.

JCS-Flavius Militaru

Enable referrer and click cookie to search for pro webber