Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Chiar dacă acestea au fost pregătite mai demult pentru vaccinare, având autorizaţie sanitară de la DSP, ele abia marți, 13 aprilie, se deschid pentru populaţie!

Se crease, la un moment dat, o nedumerire generală, fiindcă oamenii nu ştiau de ce nu se pot vaccina în aceste centre, din moment ce ele primiseră aviz sanitar de funcţionare şi trecuseră prin toate etapele de verificare. N-au fost vaccinuri, aceasta a fost explicaţia autorităţilor.

Vaccinurile pentru aceste centre au ajuns, în sfârşit, luni la DSP, e vorba de o nouă tranşă de 2.820 de vaccinuri de la Pfizer, care au fost deja distribuite, inclusiv celor cinci centre noi: Centrul de Afaceri din Anina – 216; Cămin Cultural Pecinişca din Băile Herculane – 216; Şcoala Gimnazială Valeria Borza din Caransebeş – 216, Casa de Cultură (sala mică) din Oţelu Roşu – 216, Liceul Tehnologic Mihai Novac din Oraviţa – 216.

Au mai fost distribuite doze şi celorlalte centre: Centrul Multifuncţional Bozovici – 216; Spitalul Orăşenesc din Moldova Nouă – 432; Liceul de Arte Sabin Păuţa din Reşiţa – 228; Clădire Administrativă Bocşa – 216; Spitalul Orăşenesc din Oraviţa – 216; Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş – 432.

Potrivit ultimei raportări, luni au mai fost administrate 754 de vaccinuri la centrele din judeţ.

JCS-A.G.