Ion Mocioalcă pledează pentru sectorul HORECA - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Senatorul cărășean susține reintroducerea cât mai rapidă a voucherelor de vacanță, menționând, totodată, importanța acordării sprijinului pentru depășirea pandemiei!

Potrivit precizărilor senatorului PSD, sprijinirea acestui sector nu reprezintă o cheltuială, ci o investiție care poate aduce mai multe beneficii.

„România are nevoie vitală de sectorul HORECA: susținut și dezvoltat pentru a-și atinge potențialul turistic. Voucherele de vacanță – 1450 de lei/persoană – acordate bugetarilor au adus, cât timp s-au acordat, beneficii importante industriei turismului. Fiecare leu investit în voucherele de vacanță generează 0,51 lei la produsul intern brut al României, iar la fiecare 64.359 de lei direcționați pentru voucherele de vacanță se creează și se menține un loc de muncă”, a declarat social-democratul, care a continuat, apoi, să enumere beneficiile acestor vouchere.

Astfel, în ceea ce îi privește pe angajați, voucherele de vacanță asigură creșterea venitului disponibil și a nivelului de trai. În schimb, pentru angajatori, ele asigură reducerea costului forței de muncă, îmbunătățirea productivității muncii și reducerea absenteismului.

„Pe de altă parte, voucherele de vacanță au determinat autorizarea, deci fiscalizarea a circa 3000 de structuri de cazare – pensiuni, vile, apartamente. Voucherele sprijină mediul privat, deoarece peste 95% dintre furnizorii de turism aparțin mediului privat. PSD semnalează încă odată că guvernarea actuală, în pofida angajamentelor, n-a făcut nimic pentru susținerea HORECA. Nici măcar în pandemie! Și acum stau blocați în conturi banii de care această industrie ar fi avut nevoie ca de aer”, a conchis senatorul cărășean Ion Mocioalcă.

JCS–Silvia Popescu