Ion Mocioalcă pledează pentru sectorul HORECA - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Senatorul cărășean susține reintroducerea cât mai rapidă a voucherelor de vacanță, menționând, totodată, importanța acordării sprijinului pentru depășirea pandemiei!

Potrivit precizărilor senatorului PSD, sprijinirea acestui sector nu reprezintă o cheltuială, ci o investiție care poate aduce mai multe beneficii.

„România are nevoie vitală de sectorul HORECA: susținut și dezvoltat pentru a-și atinge potențialul turistic. Voucherele de vacanță – 1450 de lei/persoană – acordate bugetarilor au adus, cât timp s-au acordat, beneficii importante industriei turismului. Fiecare leu investit în voucherele de vacanță generează 0,51 lei la produsul intern brut al României, iar la fiecare 64.359 de lei direcționați pentru voucherele de vacanță se creează și se menține un loc de muncă”, a declarat social-democratul, care a continuat, apoi, să enumere beneficiile acestor vouchere.

Astfel, în ceea ce îi privește pe angajați, voucherele de vacanță asigură creșterea venitului disponibil și a nivelului de trai. În schimb, pentru angajatori, ele asigură reducerea costului forței de muncă, îmbunătățirea productivității muncii și reducerea absenteismului.

„Pe de altă parte, voucherele de vacanță au determinat autorizarea, deci fiscalizarea a circa 3000 de structuri de cazare – pensiuni, vile, apartamente. Voucherele sprijină mediul privat, deoarece peste 95% dintre furnizorii de turism aparțin mediului privat. PSD semnalează încă odată că guvernarea actuală, în pofida angajamentelor, n-a făcut nimic pentru susținerea HORECA. Nici măcar în pandemie! Și acum stau blocați în conturi banii de care această industrie ar fi avut nevoie ca de aer”, a conchis senatorul cărășean Ion Mocioalcă.

JCS–Silvia Popescu

19 Comentarii

 1. De fapt pt asta Romania nu are guvern democratic, in Romania nu v-a fii bine, nu vedeti ca dupa 30 de ani nu se face bine ?, si nu v-a fii mai bine atita timp cit oamenii sint asa cum sint, cred ca este in singele nostru, si daca ceva se vrea sa fie bine, romanul nu e multumit , critica, nu da sansa la un guvern, presedinte sa lucreze…. Cred ca dracul nu e asa de negru in tara, peste tot in lume oamenii nu sint multumiti de guvern…, vreau tot mai mult pe gratis…., nu se poate sa avem cu totii salarii si pensi mari, ca sa judeci guvernul , trebuie sa fii acolo, sa fii presedinte, sa vezi ce iti face parlamentul…, este fff complicat ! Asta e peste tot in lume, si aici in America, oriunde in lume. Poate Romania e de mai exceptie…in comparatie cu alte tari din estul Europei, vedeti diferenta cu Ungaria, cu Cehia, etc, acolo oamenii si gindirea este diferita, de la prim ministru la omul de rind, noi , romanii nu gindim la fel si pt aSta sintem cum sintem !!!

  • Cui sa dai o sansa??? Celor 2 partide care au furat Romania timp de 32 ani si acum fac iar alianta ca sa fure intr-un mare grup organizat?

   Ce spui cu venitul? Asa e, nu se poate sa avem toti. Lasa ca unii care si-au rupt spatele cu munca, au pensie 600 ron, iar altii care au dat in gat pe la securitate si apoi au furat Romania, au pensie speciala de 6000 sau 60 mii ron.

 2. Romanul stie numai sa critice, tot timpul gindeste NEGATIV !!!, a fost criticata acea pictura pe zid la UCMR…APROAPE DE bASTILIA, LICEUL NR 1, nu conteaza ca e acolo pe o strada retrasa…, acest artist a facut-o cu drag, in memoria industriei ce a fost in acest oras, si e frumoasa !, oricum a pus acolo o lumina…, a infrumosat acel zid cenusiu…, Dar unii oameni nu a apreciat munca lui, rusine lor !!!!

 3. Si rusine sa le fie la toti romanii ce nu isi au grija de felul cum arata blocul lor la intrare cu buruieni…in fata la blocul lor, sau unde locuiesc, asteapta primaria sa le faca curatenie ???, de aceea multe cartiere in Romania arata jalnic !, in comparatie cu alte tari. Trebuie data lege pe tara, judete, orase, trebuie pusa o taxa de intretinere a spatiilor verzi la bloc , etc, in afara de curatenia la scari la bloc, se plateste pt asta, trebuie pusa o taxa pe apartament la bloc pt intretinerea spatiului verde din fata blocului, atunci vine o companie care taie iarba, tunde boschetii, etc, la 2 saptamini interval, nu e o suma enorma platita pe scara de 15 apartamente sa zic, costa 150 de lei, deci 10 lei de apartament, 20 pe luna., nu cred ca e prea mult, poate pt unii batrini, pensionari, dar la ei se poate face reducere …

 4. Asta se poate negocia pretul cu compania respectiva, , pt ca la un bloc cu 2 scari, aceasta companie, cu un om , poate face 300 de lei in 2 ore, asta e cam 75 $, el poate face in 8 ore inca 3 blocuri cu 2 scari, deci inca 150 $ total este 225 $ pt o zi. Pe locatar l-a costat 20 de lei pe luna, , dar spatiul verde de de el la bloc v-a arata frumos, ca in GERMANIA ….

 5. Vedeti…un simplu calcul, si orasele Romaniei o sa arate ca in Germania …., dar pt asta trebuie facuta lege nationala, care in Romania nu se fac inca, si acum sint de acord cu voi ceilalti…, trebuie facute multe legi de sus…

 6. Aici in America, platesc 20 $ la 2 sapt ca imi taie iarba in fata casei si in curte, pt ca nu vreau sa ma mai chinui eu…., dar asa e aici !…, lumea isi permite sa plateasca pt asta, unii isi taie iarba lui…cei care mai pot, dar la toata strada iarba e taiata, este curat si frumos ! Zapada iarna sintem obligati prin lege sa ne curatam aleea, trotoarul di fata casei, altfel primim amenda !, o fac oameni personal, cum fac si eu, ca nu prea ninge mult, poti sa -ti faca altii , dar costa 80 $…., oricum aleeile sint curatate, la fel strazile !. Adevarul este ca aici esti obligat sa iti mentii proprietatea…, altfel te costa amenzi !

  • Lasa-ma frate cu cetatenii americii. Credeam ca prostia e in Romania, dar e acolo unde se aduna oamenii sa ii astepte pe cei 2 Kennedy sa vina ca Isus din cer.
   Ai deviat de mult de la subiect.

 7. La sate in Romania e diferit…sintem ca pe vremea lui Decebal….incomparabil cu satele din China…dar asa este, aceasta China cu partidul lor comunist, astazi s-a publicat ca este cea mai mare putere economica DIN lumE, a depasit USA Noi, romanii ce cumparam de la ei fff bune izmene in anii 70, si le vindeam turbine facute la UCMR, UITATI-VA UNDE AU AJUNS ! si asta pt politica partidului comunist, cum se mai numeste…ca nume, dar astazi ECONOMIA lor este de piata, o numim capitalista, , dar si oamenii ce au facut-o…., chinezii sint harnici, muncitori, romanii sint….sa li se dea cit mai mult pe gratis , pensii mari, salariii, etc…, vedeti de ce societatea chineza a evoluat ?, pt ca a evoluat gindirea oamenilor lor, partidul comunist si-a spus ideea…de a munci si sa fii cinstit ( pt coruptie e pedeapsa cu moartea ),, in China pot sa fii milionar , si sint multi, dar sa faci afaceri legale in economie, in Romania au devenit milionari prin furturi, ilegal, uitativa la cretinul de Dragnea…a fost la inchisoare un timp…, acum vrea sa faca alt partid ?, in China nu era asa ceva acceptabil, era cu latul la git !!!

 8. Aici e diferenta de Romania si China, dupa cite am scris, Romania e o tara supusa Comunitatii Europene, in copar cu restul altor tari din Europa de East, Ungaria, Polonia, care au incercat sa isi mentina identitatea ! si si-o fac, Romania este ca un soricel…ridica labutele la pisica Europeana, la Nato e ok, e bine ca sintem cu ei, nu stiu cit e de biine, este un scut contra Rusiei, asta a vrut Nato sa faca, sa ii opreasca pe rusi de la o invazie a Europei… Putin nu este un CRETIN, el stie ca un atac al Rusiei la Europa v-a fii dezastruos TARII SALE, el este un om inteligent, nu este ca KRUSTEJ CA A VRUT sa trimita bombe nucleare in Cuba, EL isi sssstie limitele militare, El stie ca un razboi nu este cistigat de nimeni, si americanii stiu asta ! Putin isi joaca cartea cu energia…, are Europa la degetul mic la livrarea de gaze..a facut-o pe Merkel sa faca gazoductul sub Baltica, asa a eliminat gasul ce venea pe conducta prin Ucraina !

  • Da, foarte mult rau ne face noua UE. Mai bine cu rusia, nu?
   Tu esti in sua si esti un putinist convins.
   Esti cica in cea mai mare democratie din lume si totusi dai in UE si prezinti lucrurile ca si cum ar fi rau ca suntem in UE.

 9. Nato, cu Europa, a fost de partea Ucrainei…, dar pina in acest moment, Ucraina nu are protectie militara 100 % din partea lui Nato, ca nu este membra, , aceasata tara e ca a lui a nimenea de protectie contra Rusiei, i-a fost taiata conducta de gaz spre Europa, Merkek a facut conducta sub Baltica cu Putin, deci …Ucraina ce gindeste ?, Nato a mai adus ceva tancuri acolo…, Dar economic, cu gazul mai putin exportat din Ucraiana, aceasta tara e la extreme, ea nu poate avea incredere in Europa, si nici in NATO, SI V-A MERGE cu Russia !!!!

 10. Uniunea Europeana a acaparat tarile din Eastul Europei { cine e orb nu o vede }, Nato s-a extins pina la Marea Neagra…, dar asta nu a oprit puterea militara a Russiei, , si economia lor este inca puternica, pt resursele de energie ce le au, m ilitar sint la fel ca si China, cu acestia este problema ca vor sa reia Taivanul, si il vor lua in final pt ca este parte din tara lorasa cum sint teritorii ale Americii, asa cum s-a unit Germania , etc

  • Ai prea multe griji, mai lasa si pentru altii, nu uita nici sa stergi din lista de canale Romania tv daca vrei sa te faci bine.

 11. Nu l-am auzit pe mistret sa pledeze pentru ca si cei ce lucreaza in mediul privat sa beneficieze de aceleasi drepturi ca privilegiatii de la stat. Astia de la privat nu sunt tot cetateni romani? Nu din taxele platite de ei se face bugetul acestei tari? De ce pe banii si munca lor un bugetar sa mearga in vacanta, in timp ce 80% din angajatii din privat din Resita n-au vazut Marea Neagra? Ori suntem toti cetateni romani cu drepturi egale, ori unii sunt deasupra celorlalti, si atunci constitutia e o carticica fara nici o valoare, asa cum o privesc deja politicienii. Socialistii in smecheria lor si-au facut un calcul cinic si stiu ca cei ce le pot face probleme si sunt organizati in sindicate trebuie mituiti ca sa stea linistiti. Ceilalti sa se descurce, ca si asa e multi, prosti si cam fara scoala si mai au si alternativa imigrarii daca nu le convine. Cand le spunea Basescu de ala gras(bugetarii) ce sta in spate la ala slab(sectorul privat) si il sufoca, se suparau de comparatia asta plastica dar s-a ajuns la vremurile in care ala gras e dublu de gras, iar la ala slab ii tremura planetarele si mai e si dator vandut si el si copiii lui ca sa achite vacantele la ala gras.

  • Iulicafarafrica Reply

   F. bine punctat! Bugetarul și pensionarul sunt votanții fideli ai haimanalei pesedeze. Sclavul din mediul privat trebuie să muncească și în weekend, nu să vadă Marea Neagră! Că nu trebuie bugetarul să inspire același aer cu sărăntocul din privat!

 12. FANFAN LA TULIPE Reply

  @PAUL

  UN SINGUR SFAT, DIN INIMA—-Du-te si te spanzura in USA si lasa-ne in durerea noastra! ….esti redus rau si faci umbra degeaba pamantului !

Adaugă comentariu