Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Firmele din judeţ sunt invitate să participe la târgul organizat de mai multe ori pe an. Târgul este deschis până duminică, 6 noiembrie, în intervalul 10:00-19:00. Duminică, programul se va termina la ora 16:00.

Reşiţenii s-au obişnuit cu asemenea evenimente la fiecare schimbare de sezon. Concret, cam de patru ori pe an, eleganţa poposeşte la Casa de Cultură. Iată de ce Alin Lăcătuş se arată mulţumit de evenimentul organizat prima dată acum opt ani. „Atunci am venit pur şi simplu şi am rămas uimit de câtă lume a participat. Acum oamenii ne cunosc şi vin la fiecare ediţie”, spune Alin despre târgul organizat, prin rotaţie, în diverse oraşe din ţară.

În dimineaţa zilei de miercuri, primii comercianţi, din Timişoara, Arad sau Piteşti, îşi desfăceau produsele la faţa locului. Am găsit pantofi şi ghete deopotrivă bărbăteşti şi de damă, cu preţuri cuprinse între 100-120 lei, respectiv 150-190 lei. Am găsit şi încălţăminte sport, la preţuri de 150-180 lei, haine din piele la preţuri de 400-650 lei sau cojoace la preţuri de 800 lei. Conform lui Alin, alţi comercianţi sunt aşteptaţi să soseacă la târg. Din păcate însă, firmele din judeţ se arată reticente la a participa la târg. „Invităm şi pe această cale agenţii economici din Caraş-Severin să ni se alăture. Suntem deschişi la noi participanţi, întrucât târgul reprezintă o bună oportunitate atât pentru comercianţi, cât şi pentru cumpărători”, încheie Alin.