Investițiile în spitalul din Caransebeș, sub lupa organelor de cercetare penală - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Este vorba de un dosar penal pentru abuz în serviciu în care sunt incluse și investițiile din ultimii doi ani realizate la Spitalul Municipal de Urgență de Primăria Caransebeș și Serviciul public de Întreținere și Reabilitare!

Vechiul și noul manager, Adrian Cican, repus în funcție chiar ieri de primarul Felix Borcean, a recunoscut de altfel într-o conferință de presă că organele de cercetare penală au cerut documente în acest sens, însă spune că acest dosar penal este cu dedicație pentru că a deranjat anumite interese.

„Îi mulțumesc dlui ministru Vela că a trimis zilele trecute la spital vijelia Parchet-Poliție în care să punem la dispoziție niște documente, contracte și așa mai departe, mă bucur pentru că oricum erau publice. Cu de la sine putere nu veneau cei implicați, am deranjat. Contractele care au fost întocmite în mandatul meu, îmi asum, dacă vor fi constatate, ceea nu cred, pentru că îndeplinesc condițiile de legalitate, voi fi tras la răspundere, dar eu dorm liniștit. Ei caută să mă agațe cu ceva, spuneam că mă aștept să mi se facă dosare, uite că s-au făcut. Firma care a făcut rețeaua de oxigen este în detrimentul uneia care a oferit cu 60 la sută mai mult, faptul că acea firmă e de la Severin nu e apanajul faptului că a fost cea mai bună, sunt contracte care au avut viza juriștilor, a celor de la Achiziții, referate de necesitate. Dacă voi fi chemat, voi merge, nu am nimic împotrivă, știu și cine a făcut plângerea penală. Abuz în serviciu înseamnă multe, ca să semnezi niște contracte nu înseamnă abuz în serviciu”, a spus Adrian Cican.

Întrebat cum găsește firmele cu care lucrează la spital, Cican a mai spus că „fiecare manager are în portofoliu o multitudine de firme cu care colaborează, nefiind nimic împotriva legii”.

JCS-R.M.