Caraş-Severin, Romania

PRIGOR – Cu bani europeni, o serie de lucrări se vor finaliza în perioada următoare în comuna Prigor. În ultimele luni, în satul Borlovenii Noi, comuna Prigor, s-a lucrat intens, iar rezultatele se vor vedea în perioada următoare, căci reţelele de apă şi canalizare sunt aproape gata. În aprilie, potrivit declaraţiilor viceprimarului Ion Miclău Vintilă, şi lucrările de la Căminul cultural din Prigor vor fi inaugurate, imediat după montarea centralei termice şi a instalaţiilor de aer condiţionat.

În satul vecin, la Borlovenii Vechi, o altă echipă munceşte de zor pentru ca Centrul de zi destinat vârstnicilor să prindă contur cât mai curând. De fapt, este vorba despre reabilitarea unei clădiri mai vechi, aflată în proprietatea Primăriei Prigor, şi pe care administraţia locală doreşte să o transforme într-un loc prietenos pentru bătrâni. Imobilul va fi dotat cu cele necesare, astfel că, cei care îi vor trece pragul vor putea participa la tot felul de activităţi recreative.

„Pensionarii se vor putea relaxa aici, jucând cărţi, table, remy sau privind pur şi simplu un meci de fotbal ori o competiţie sportivă la televizor“, a precizat Ion Miclău Vintilă. Şi tot la Borlovenii Vechi, cu exindere în satul Pătaş, se lucrează la reţeaua de canalizare, investiţie care va fi finalizată în lunile următoare.

„Toate aceste lucrări sunt realizate cu fonduri europene, prin accesarea Măsurii 322 – «Renovarea şi dezvoltarea satelor»“, a explicat viceprimarul din Prigor. Acesta nu a omis să amintească nici despre proiectul depus de autoritatea locală, la Administraţia Fondului pentru Mediu, în vederea obţinerii fondurilor necesare amenajării reţelei de canalizare în comuna Prigor. Din păcate, răspunsul primit nu a fost favorabil primăriei, care este acum în căutarea unor noi surse de finanţare pentru acest proiect.

Roxana Bălan Nafiru