Caraş-Severin, Romania

BOZOVICI – La Bozovici, liceul își poate primi elevii în condiții noi, iar dispensarul e aproape gata!

Conform primarului Adrian Stoicu, lucrările la clădirea liceului sunt 95% finalizate, mai fiind de lucru la partea legată de siguranță. Concret, cei de la ISU au fost la fața locului și au cerut unele modificări impuse de schimbarea legislației, astfel că trebuie schimbați hidranții și locația sistemului de avertizare. Pe lângă asta, mai este de lucru la sistemul de alarmă și la camerele de supraveghere. Dat fiind stadiul lucrărilor, primarul Stoicu se arată optimist că totul va fi gata până la începerea noului an școlar, fiind vorba despre un proiect în valoare de 6 milioane de lei, finanțat prin PNDL 1.

Edilul ne-a vorbit și despre proiectul în valoare de 7 milioane de lei, finanțat prin PNDL 2, care prevede reabilitarea școlii gimnaziale din comună și extinderea ei cu un nou corp de clădire. În acest caz, lucrările sunt executate în procentaj de 70%, urmând ca acestea să vizeze acoperișul clădirii. De notat că termenul de finalizare este vara anului viitor.

În privința lucrărilor la dispensar, acestea sunt realizate 90%, valoarea investiției derulate prin PNDL 2 fiind de 500.000 de lei. „Vechiul dispensar a ars prin 2006, iar acum îl reabilităm. Mai e de lucru la instalațiile sanitare și termice, în speță la centrala termică. De asemenea, la exterior trebuie făcută o alee de acces. În acea clădire sunt trei cabinete, au fost amenajate și două apartamente pentru medici”, am aflat de la primarul Stoicu.

Pe lângă investițiile în educație și sănătate, recent a fost finalizat un proiect care a vizat iluminatul stradal. Grație unui proiect în valoare de 400.000 de lei finanțat de Administrația Fondului de Mediu (AFM), acum sunt în jur de 300 de lămpi cu leduri în Bozovici și Prilipeț. Cum acestea acoperă doar 70% din suprafața comunei, primăria lucrează la un alt proiect care va fi depus pe noua măsură care se va deschide pe AFM. „Vom mai prinde un proiect ca să fie finalizată fiecare stradă, mai sunt necesare în jur de 200. Pe acestea vrem să le prindem cu telegestiune și lămpi dimabile ca să facem și economie, mai ales pe străzile mai puțin circulate”, a încheiat Stoicu. Suma maximă pe care AFM-ul o acordă pentru asemenea investiții este de un milion de lei, însă valoarea exactă a viitoarei investiții va fi cunoscută după finalizarea studiului de fezabilitate.

JCS-Ionel Ivașcu