Caraş-Severin, Romania

BOZOVICI – Cu aceşti bani vor fi pietruite cinci străzi din comuna de pe Valea Almăjului.Preşedintele CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, a avut zilele trecute, la Bozovici, o întâlnire cu preşedintele Agenţiei Române pentru Dezvoltare Durabilă a Zonelor Miniere, Marcel Hoară.

Acestuia i-a fost predat amplasamentul pentru realizarea lucrării de pietruire a cinci străzi din localitate, investiţie în valoare de 1.290.000 de lei. Alte proiecte de acest gen, aflate în diferite stadii de execuţie, se desfăşoară şi în Globul Craiovei, Liubcova, Bigăr sau Potoc.

Din 2009 şi până în 2012, Agenţia Română pentru Dezvoltare Durabilă a Zonelor Miniere va derula în judeţul Caraş-Severin proiecte de circa 14,8 milioane de lei, fiind vorba de modernizări de străzi, extindere reţele de alimentare cu apă, dar şi modernizarea zonelor verzi, a parcurilor şi a căminelor culturale. 23 de proiecte sunt deja finalizate, valoarea acestora fiind de circa 5,7 milioane de lei.

„Este un aport investiţional important pentru dezvoltarea judeţului cu atât mai mult cu cât se adresează fostelor zone industriale, cele mai afectate de perioada de după 1990“, a declarat cu această ocazie preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde.

Nina Curiţa