Caraş-Severin, Romania

ORAVIŢA – Asta a promis la Oraviţa ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care a fost la faţa locului pentru a se convinge de starea deplorabilă în care a ajuns tronsonul Oraviţa – Moraviţa.

Reprezentantul Guvernului a acceptat, la insistenţele şefei social-democraţilor cărăşeni, Luminiţa Jivan, să dea curs unei vizite de lucru pe teren, duminică, 31 martie 2019, iar după deplasarea pe traseul Grădinari-Comorâşte, până la limita cu judeţul Timiş, a susţinut o conferinţă de presă la Oraviţa. Deputatul cărăşean a precizat că DN 57 şi DN 57 A reprezintă o solicitare mai veche a cărăşenilor, în special a primarilor din zonă, direct afectaţi şi implicaţi de situaţia acestor drumuri: „Este un drum foarte important pentru Caraş-Severin, a subliniat Jivan. Duce la părţile cele mai frumoase al Banatului Montan, pentru că începe de la Moraviţa, vine către Oraviţa, către Cheile Nerei, zona Clisurii, Baziaş, pentru că va fi investiţie şi către zona Pojejena şi Socol“. Răzvan Cuc a spus că asta trebuie să facă ministrul Transporturilor, să vină să vadă exact care sunt problemele: „Nu mergem numai acolo unde avem în construcţie anumite obiective, ci trebuie să identificăm şi acolo unde este necesară intervenţia de îndată, cum este şi cazul DN 57“.

După ce a analizat la faţa locului necesitatea începerii lucrărilor împreună cu directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, şi cu directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara (DRDP), Cristian Ispravnic, Cuc a spus în faţa presei care sunt soluţiile pentru DN 57 Oraviţa – Moraviţa – Moldova Nouă: „În cursul acestui an avem un buget destul de generos şi în afară de contractele subsecvente pe care le avem pentru aşternerea de covoare asfaltice, ei trebuie să lucreze şi în regie proprie, pentru că au achiziţionate utilaje, au staţii şi tot ceea ce le trebuie ca să lucreze. Domnul director Ispravnic ne-a promis că se apucă, de azi într-o lună, de intervenţia în regie proprie la DN 57. Vom începe din Oraviţa, iar în primă fază eu am spus că vom face un număr de 30 de km, dar știți ce m-am gândit?! Mie îmi plac provocările și dacă dânsul este foarte harnic şi îi permite vremea, bani are de consumat şi îşi poate pune în operă materialele şi să lucreze aşa cum trebuie, de ce să ne limităm la 30, poate se fac mai mulți. Într-o lună eu voi fi înapoi aici, dar vreau să vin pe şantier, nu vreau să vin să mai văd că sunt gropi şi că trec oamenii şi ne claxonează cu maşinile şi, pe bună dreptate, că sunt nervoşi. S-au făcut multe promisiuni în zonă şi nu vreau să mai dezamăgim sub nici o formă locuitorii judeţului“.

Cât priveşte drumul Pojejena-Socol, ministrul Transporturilor a precizat că există pe acest segment de drum un program de întreţinere ce vizează aşternere de covoare asfaltice. Este vorba de 21 de kilometri, iar contractul este încheiat.