Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aceste şcoli fac parte din mediul rural şi din localităţi cu un număr de până la 30.000 de locuitori.A reînceput derularea proiectului „Internet în şcoala ta. Conectarea la internet broadband a unităţilor şcolare din zona rurală şi mic urbană“, iniţiat de Ministerul Comunicaţiilor şi cel al Educaţiei cu scopul de a conecta la internet peste 2.000 de şcoli.

Şi judeţul Caraş-Severin este inclus în programul „Internet în şcoala ta“. După cum ne-a informat prof. Constantin Nicolicea, inspector şcolar de specialitate, proiectul a debutat în perioada 2006-2007. Cu toate acestea, din lipsă de fonduri a fost amânat şi reluat în 2011.

În acest an, Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin a făcut un apel către unităţile de învăţământ din judeţ iar din cele 73 de şcoli înscrise iniţial în proiect, doar 41 au mai dorit să continue.

Unităţile şcolare vor fi dotate cu echipamente moderne, iar acestea vor avea obligaţia să acopere cheltuielile de întreţinere şi funcţionare pe o perioadă de cel puţin cinci ani după darea în exploatare şi să administreze în siguranţă echipamentele până la sfârşitul perioadei lor de funcţionare.

Cele 41 de unităţi şcolare care vor avea laboratoare informatice dotate cu internet de mare viteză sunt: Şcoala cu clasele I-VIII Berzasca, Şcoala cu clasele I-VIII Berzovia, Şcoala cu clasele I-VIII Nr 1 Bocşa, Şcoala cu clasele I-VIII Borlova, Liceul Teoretic „Eftimie Murgu“ Bozovici, Şcoala cu clasele I-VIII „Sfântul Iacob“ Brebu, Liceul Pedagogic „Constantin Diaconovici Loga“ Caransebeş, Şcoala cu clasele I-VIII Ciclova Română, Şcoala cu clasele I-VIII Copăcele, Şcoala cu clasele I-VIII Cornuţel – Păltiniş, Şcoala cu clasele I-VIII Coronini, Şcoala cu clasele I-VIII Ezeriş, Şcoala cu clasele I-VIII Fârliug, Şcoala cu clasele I-VIII Goruia, Şcoala cu clasele I-VIII Grădinari, Şcoala cu clasele I-VIII „Kocea Angelcovici“ Liubcova – Berzasca, Şcoala cu clasele I-VIII Marga, Şcoala cu clasele I-VIII Măureni, Liceul Tehnologic „Nicolae Stoica de Haţeg“ Mehadia, Şcoala cu clasele I-VIII Naidăş, Şcoala cu clasele I-VIII Obreja, Şcoala cu clasele I-VIII Petroşniţa, Şcoala cu clasele I-VIII Poiana, Liceul Tehnologic „Iosif Coriolan Buracu“ Prigor, Şcoala cu clasele I-VIII Rusca Montană, Şcoala cu clasele I-VIII Sacu, Şcoala cu clasele I-VIII Sicheviţa, Şcoala cu clasele I-VIII Slatina Timiş, Şcoala cu clasele I-VIII Târnova, Şcoala cu clasele I-VIII Ticvaniu Mare, Şcoala cu clasele I-VIII Vârciorova, Şcoala cu clasele I-VIII Verendin, Şcoala cu clasele I-VIII Vermeş, Şcoala cu clasele I-VIII Zăvoi, Şcoala cu clasele I-VIII Zorlenţu Mare, Liceul Teoretic „Traian Doda“ Caransebeş, Grupul Şcolar Agricol Oraviţa, Şcoala cu Clasele I-VIII „Romul Ladea“ Oraviţa, Liceul Bănăţean Oţelu Roşu, Liceul „Hercules“ Băile Herculane şi Şcoala cu clasele I-VIII Tirol.

După cum ne-a declarat prof. Constantin Nicolicea, pentru a putea fi demarat proiectul şi în Caraş-Severin, până în data de 3 februarie a acestui an, Inspectoratul Şcolar trebuie să trimită încă două documente care să ateste că aceste şcoli nu au datorii la bugetul de stat.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu