Instanţa a decis: Reşiţa trebuie să aibă păcănele pe bulevardele principale! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Primăria Reşiţa a pierdut procesul cu firma Coda Serv la Curtea de Apel Timişoara. Instanţa a decis anularea Hotărârii Consiliului Local 397/2019 prin care, de la 1 ianuarie 2022, casele de amanet, magazinele second-hand şi sălile de jocuri de noroc nu mai trebuiau să funcţioneze pe bulevardele principale!

Iniţial, Coda Serv a cerut anularea HCL chiar în Consiliul Local, însă cererea a fost respinsă, firma continuându-şi demersurile în instanţă. Tribunalul Caraş-Severin, ca primă instanţă, a decis anularea actului administrativ, însă Primăria Reşiţa a făcut recurs. După termene, amânări, Curtea de Apel a decis acelaşi lucru: anularea HCL 397/2019.

Ce a vrut de fapt Primăria Reşiţa? Ca sălile de pariuri și jocuri de noroc, magazinele second-hand și casele de amanet să dispară din zonele centrale și de pe bulevardele municipiului Reșița, iar de la 1 ianuarie 2022 aceste activități să fie interzise în centrul orașului, pe Bulevardul Revoluția din Decembrie, strada I.L. Caragiale, Bulevardul A.I. Cuza și Bulevardul Republicii. „În Reșița avem peste 85 de case de pariuri, de jocuri de noroc. Este deja o problemă socială, adicția asta, oamenii au devenit ca și alcoolicii, fumătorii. Am în vedere în mod special tinerii, sunt persoane care muncesc în străinătate și trimit bani acasă și sunt oameni care consumă banii aceștia în câteva zeci de minute. Limitarea lor ca și dispersie în oraș, în special pe zonele principale, va determina cu siguranță scăderea interesului pentru ele, pentru că nu le vor mai găsi așa ușor. Asta este speranța noastră“, a precizat la vremea respectivă primarul Ioan Popa.

În ceea ce privește magazinele second-hand, Popa a spus că nu are nimic împotriva acestui gen de afacere, dar că acestea nu trebuie să existe în zonele centrale și pe bulevarde. „Am dat exemplul Parisului. Și acolo sunt magazine second-hand, dar nu sunt pe Champs-Élysées, nici în Place de la Concorde. Noi românii suntem fani Ocico, mai un chilipir, mai cumpărăm ceva, dar nu trebuie să fie în zone centrale”, spunea edilul.

Acum, după ce Coda Serv (firma care are o serie de locaţii închiriate în municipiu) a câştigat în instanţă, primarul Reşiţei ne-a spus: „Nu este un subiect important pentru mine că am pierdut procesul cu Ciobanu. Am proiecte mult mai importante pentru Reşiţa, din care avem toţi de câştigat, şi îmi doresc să le duc la bun sfârşit. Dacă aşa a considerat instanţa, asta e. Ce pot eu să fac mai mult? Eu îmi menţin părerea că amanetul, păcănelele şi second-handurile nu au ce căuta pe bulevardele principale. Eu am vrut civilizaţie şi un alt estetic al oraşului și am atras atenţia asupra acelor săli de pariuri pentru că păcănelele au devenit un fenomen de amploare, iar ăsta nu e un lucru bun“.

JCS-Nina Curiţa

15 Comentarii

 1. FANFAN LA TULIPE Reply

  In sfarsit, Popa pierde in instanta un proces ! FORZA CIOBANU si mai da-i peste botic acestui „”vizionar”‘ al urbei noastre, care amageste norodul 9 ca sa nu zic prostimea ) cu proiecte abracadabrante, absurde si nerealiste ! Sa fie pacanele, sa prospere second hand-urile, amaneturile sa infloreasca ….sa fie tot ce nu vrea Popa ! Au dreptul sa isi castige existenta si acei oameni cu afacerile lor si lumea sa mai traiasca prin acele magazine in viata asta nenorocita pe care trabuia sa o suportam .Omul asta compara Resita cu Parisul ? Doamne fereste ! Sa fie dreptate !

  • Dl. Popa! Ți-a făcut-o Barbalata, după ce i-ai cumpărat funicularul și i-ai lăsat cosmelia în fata la Victoria! Acum poți să-i dărâmi cosmelia de la Victoria, poți să-i dai amenzi pentru groapa de lângă Victoria, pentru gardul penibil de acolo și pentru trotuarul ocupat abuziv. Pentru cei cu magazinele și jocuri de noroc, controale la sânge! Vor pleca singuri, ca sunt in afara legii!

 2. Nu exista magazine second- hand in Paris pe nici un bulevard din cele 19 arondismente , cel mult piete volante ( doar duminica ) cu vechituri si antichitati , fie in Avenue de Maine – arr14 , ori Montmartre sau Ile de la Cite zona Notre-Dame . Turistii vin intre 30 – 50 de milioane anual , cam cat in 1000 de ani in Resita !!!
  Mai ise vand ilegal haine fake in Gare du Nord ori la pasajul din Gare de l-Est de cetateni de culoare .

 3. Mare victorie pentru barbalata…. Neicusorule,nu vrei sa te ocupi mataluta un pic de darapanaturile si de spatiile detinute fara a avea o utilitate ? Poate reusesti sa observi in ce hal ai adus Universalul si funicularul.Fostul hotel Bistra iti mai apartine ?

 4. pacanele nu,second-hand nu,birturi nu…pentru birturi cine a dat autorizatii fara numar?nu primaria..acu vorbim ca isi beau banii sau ca ii baga la pacanele…lasai sa bage pana pana cand numai au ce baga..daca minte nu e,nimic nu e!P.S.Vorbim lucruri care pentru comuna noastra nu se vor implini decat cu biciul..educatia si bunul simt al fiecaruia!

 5. sunt cladiri la care cade tencuiala si sunt ale statului. si sunt pe Bulevardul principal, de exemplu in zona Universalului vechi Resita Sud, si pentru acestea nu exoista lege sa-si puna plasa de protectie pana la solutionarea corecta,,,De ce?

 6. Tara arde si baba se piaptana! Direct la Paris se uita ciobanul! Dar sa rezolve problemele cu adevarat importante din oras nu il duce mintea. Stau la coada marile Brand-uri de haine si parfumuri si nu pot sa deschida magazine in Resita din cauza celor cu haine second-hand!

  • ”Marile branduri de haine si parfumuri ” nu mai vin!Voi uitati ca la Nera a fost un magazin de parfumuri care a dat faliment plus unul cu ceasuri mai scumpe care si el a falimentat.In Resita nivelul de trai este foarte scazut.Suplimentar,nu uitati ca parfumuri si ceasuri se pot comanda on line usor si elegant.Orasul in sine este un second hand.Fara locuri de munca bine platite DEPOPILAREA continua in ritm accelerat.Cu un tramvai nu se face primavara.Popa a crescut taxele si impozitele,spre deosebire de alti primari liberali.Prea se crede pe mosia proprie cu HCL-uri aberante.Bravo Barbalata,keep on the good job.

 7. Înțeleg că unora sau mai multora nu le este simpatic omul Popa. Este dreptul lor !
  În schimb, să nu vezi realizările primarului Popa și ale echipei sale este reavoință sau ai orbul găinilor.
  Cu siguranță,un primar nu poate fi pe placul tuturor. Important este să fie apreciat de majoritatea cetățenilor urbei !

  • Pai e apreciat de majoritatea. S-a vazut la alegeri. Restul sunt pesedisti, asistati sociali (tot pesedisti), hoti, interlopi sau postaci de meserie.

 8. stimabile(a) INa,realizarile pe care persoana ta le vede este „praful „aruncat in ochi naivilor…realizarile primarului si ale presedintelui consiliul judetean sunt NUMAI intr-o anumita directie in functie de interesele fiecaruia…comuna noastra are nevoie de alte „realizari” pentru a face „taranii” mai educati,mai cu bun simt si dece nu,unde sa castige o paine cinstita si sa le fie munca respectata,nu „iobagi”cum sunt acuma…

Adaugă comentariu