Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Investitorii din UE se pot interesa în timp real despre relaţii de afaceri ce pot deveni „păguboase“.

Cetățenii și reprezentanții mediului de afaceri au acces rapid, în limba română, la informațiile gratuite privind entitățile aflate în insolvență din șapte state membre ale Uniunii Europene.

Serviciul este disponibil prin intermediul portalului european e-Justice (e-justice.europa.eu) și a fost dezvoltat în cadrul unui proiect derulat de Comisia Europeană, în colaborare cu registrele de insolvență din Austria, Republica Cehă, Estonia, Germania, Olanda, România și Slovenia. Creditorii sau investitorii care doresc să deruleze activităţi economice în Uniunea Europeană, pot consulta și verifica situația partenerilor de afaceri, potențiali și actuali, accesând rapid, printr-un punct unic, informații actualizate în timp real.

Noua funcționalitate a portalului e-Justice permite utilizatorilor obținerea informațiilor gratuite cu privire atât la debitorii persoane juridice, cât și persoane fizice (conform legislațiilor naționale), supuși procedurilor de insolvență, înregistrați în registrele naționale ale statelor participante la proiect.

FR