Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În urma bilanţului făcut, la final de an, înotătorii de la Clubul Sportiv Şcolar au contabilizat 37 de medalii, dintre care opt de aur, nouă de argint şi 20 de bronz, la competiţiile naţionale oficiale.

Apoi, în întrecerile internaţionale şi-au trecut în palmares 41 de prezenţe pe podium, nouă pe prima treaptă, 12 pe cea de-a doua şi 20 pe cea de-a treia. În timp ce la concursurile amicale au înregistrat 102 „podiumuri“, cu 22 de locuri întâi, 35 locuri doi şi 45 locuri trei. La care se adaugă un loc şase la Campionatele Ţărilor Europei Centrale, din Ungaria, obţinut de Rafael Vătăşescu, în proba de 400 m liber.

„Din păcate, numărul de medalii cucerite la campionatele naţionale sunt inferioare faţă de 2010, când am cucerit 45 de locuri întâi, ne-a declarat prof. Marius Creţeanu, şeful de catedră al C.S. Şcolar Reşiţa. Sigur, cauzele sunt obiective. Fără intenţia de a ne justifica în mod gratuit, trebuie să vă spun că o parte dintre înotători au trecut la Universitatea Reşiţa, respectiv C.S.M. Reşiţa. Apoi, gândiţi-vă că în ultimii ani numărul antrenorilor s-a redus tot mai mult. De la 14, câţi am fost în anii de glorie ai înotului reşiţean, în prezent am rămas doar cinci, după plecarea în Norvegia a colegei Carla Negrea Troner. Deci, putem spune că am traversat şi noi un an de criză, pe cele două planuri. Cel financiar, care nu ne-a permis să participăm la toate competiţiile cuprinse în strategie, şi cel al lipsei antrenorilor“.

Printre performerii secţiei se regăsesc: Daiana Şerboane, cu patru medalii de bronz la seniori, Rafael Vătăşescu, Sebastian Făget, Cătălin Baderca, Miroslav Coicici, Daniel Ciuciuc, Ion Alexandru, Daniel Şoavă, Lisa Luchian, Marius Ibănişteanu, Lăcrimioara Lemnariu.

Referitor la obiectivele stabilite pentru anul 2012, prof. Marius Creţeanu a mai spus: „Sperăm să mărim numărul de medalii la campionatele naţionale, să-i rodăm pe sportivi la cât mai multe concursuri internaţionale“.

Enable referrer and click cookie to search for pro webber