Infrastructura, cea mai grea moştenire a nepăsării - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Avem un judeţ cu un potenţial uriaş, unic, cu patru parcuri naţionale, cu obiective dintre cele mai frumoase, însă drumurile până la ele îţi lasă un gust amar, cred cei de la USR Plus!

Europarlamentarul Dacian Cioloş, din partea Alianţei USR Plus, prezent la Reşiţa, a vorbit despre potenţialul uriaş, unic în ţară, pe care-l are judeţul, prin cele patru parcuri naţionale din judeţ. Doar că starea drumurilor de acces la ele şi la multe alte obiective ne arată lipsa de interes a autorităţilor. A amintit de lipsa planului de management de pe Semenic, fapt ce permite tăierea la greu a pădurilor, a vorbit despre lucrurile foarte puţine care s-au făcut pentru Băile Herculane, unde „proiectele de investiţii sunt blocate din cauza neclarităţii proprietăţii asupra unor clădiri, a unor terenuri“. Şi ne-a recomandat să nu uităm că, doar la alegeri, din patru în patru ani, vedem lucrări publice în derulare, focul acestora stingându-se repede.

Conferinţa de presă s-a ţinut în aer liber, în Piaţa „Tricolorului“, unde au mai vorbit şi Daniel Toma, candidat la Primăria Reşiţa, şi Andrei Plujar, la preşedinţia CJ, despre oportunitatea imensă pe care o oferă acum banii europeni. Andrei Plujar a văzut şi problemele infrastructurii din judeţ, dar şi lipsa spitalelor din multe zone ale judeţului, unde oamenii se văd nevoiţi să străbată zeci de kilometri pentru îngrijiri medicale elementare.

Adina Deaconu are 35 de ani şi este candidat la Primăria Vermeş. Se consideră o femeie puternică şi ne-a spus că doreşte să aplice sloganul alianţei în comună, şi să schimbe Vermeşul stradă cu stradă. Pentru că e de părere că schimbarea pleacă în primul rând de la Primărie, unde nu este de ajuns doar să vrei, ci trebuie să te şi implici.

JCS-Antoniu Mocanu