Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Crime, contrabandă cu ţigări, deţinere ilegală de arme, accidente, furturi, tâlhării, aflăm tot mai des că semeni de-ai noştri comit asemenea fapte!

Dacă până mai anul trecut acest gen de informaţii nu erau titrate frecvent ca articole de impact, asta nu înseamnă că ele nu au existat sau că în judeţul Caraş-Severin toată lumea a respectat legea ca la carte.

Departe de a fi un tărâm al înţelegerii şi armoniei, Caraş-Severinul a avut şi are infracţionalitate, însă acum ştim de ele, pentru că sunt descoperite, după cum a explicat prefectul judeţului, Cristian Gâfu: „Nu mă îngrijorează faptul că a crescut numărul infracţiunilor în judeţ. Mă aşteptam, sincer, având în vedere numărul persoanelor revenite în ţară, din februarie până în prezent, să fie chiar mai mare. Gradul de creştere al infracţionalităţii îl văd altfel, ca fiind rezultatul muncii Inspectoratului Judeţean de Poliţie, care începe să dea roade. În fiecare zi mă întâlnesc să vorbesc cu domnul Goian şi îmi spune că are diverse activităţi. Am fost la bilanţul Poliţiei, prezentat la începutul anului, imediat după ce mi-am început mandatul de prefect, şi avea, în general, un grad de încredere al populaţiei foarte mic. La nivelul Inspectoratului de Poliţie Caraş-Severin s-a schimbat conducerea, au început să muncească şi au început să fie cazurile descoperite, asta ca să spunem lucrurilor pe nume. Domnul Cristian Goian este un tip activ“.

Comisarul şef a preluat conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin în 8 februarie 2020.

JCS-Alexandra Gorghiu