Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Deşi datele sunt neoficiale, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, gestionarea deşeurilor pe Dealul Lupacului ar putea începe la mijlocul acestui an.

Întrebat despre stadiul în care se află deponeul de pe Dealul Lupacului, dacă va mai porni vreodată sau nu, Silviu Hurduzeu, preşedintele CJ, a răspuns: „Aşteptăm în acest moment finalizarea lucrărilor la hala de sortare. Sunt avansate. În momentul în care suntem notificaţi de constructor – firma care are contractul privind construcţia Centrului integrat de management al deşeurilor –, vom merge pentru a recepţiona această lucrare. Sigur, împreună cu Inspectoratul de Stat în Construcţii, pentru că vrem să fim siguri că soluţia prezentată şi pusă în practică de către constructor este în regulă. În momentul în care vor finaliza lucrările la hala de sortare, vom avea o discuţie cu operatorul şi vom da ordinul de începere a operaţionalizării Centrului integrat de management al deşeurilor. Estimăm undeva pe la mijlocul, spre sfârşitul lunii viitoare că lucrările vor fi finalizate. Cel puţin în termenele neoficiale pe care constructorul ni le dă. Refuză de fiecare dată să ne dea un termen oficial pentru finalizarea acestor lucrări“.

Dar asta nu este singura lucrare necesară pe Dealul Lupacului. Preşedintele CJ Silviu Hurduzeu a detaliat: „De asemenea, avem contractată lucrarea pentru bazinul de levigat, aşteptăm finalizarea proiectului şi apoi să achiziţionăm serviciile de construcţie a noului bazin. Dar până la finalizarea noului bazin de levigat, vom încerca – cu operatorul care a câştigat licitaţia – să înceapă funcţionarea Centrului integrat de management al deşeurilor, cu bazinul actual“.

Adaugă comentariu