Caraş-Severin, Romania

CORONINI – Dacă firma care a câştigat licitaţia este serioasă, există toate şansele să avem pe malul Dunării un obiectiv unic!

Lucrările arheologice care au întârziat acest proiect au fost finalizate și în această lună va fi depus proiectul tehnic pentru începerea lucrărilor de restaurare. „Sperăm doar că firma care a câștigat licitația șă nu aibe probleme de personal, cum se întâmplă în atâtea cazuri, și să reușească să ducă la bun sfârșit lucrările. Ne dorim să vedem cetatea restaurată cât mai repede și sperăm că acest lucru va atrage un număr important de turiști în zonă. Noi sperăm că în prima parte a anului viitor să înceapă efectiv activitatea de restaurare”, ne spune Ilie Boboescu, primarul comunei Coronini.

Reamintim că Cetatea Ladislau a fost construită în secolul XV pentru apărarea împotriva invaziilor otomane și încă din 2017 s-au obținut fonduri nerambursabile de peste patru milioane de euro pentru reastaurarea obiectivului. Pe lângă lucrările de restaurare, consolidare și amenajare a spațiilor existente, proiectul prevede si reamenajarea Turnului 3 de sud-vest, precum și conservarea zidurilor şi turnurilor cetăţii. De asemenea, vor fi construite alei pietonale, grupuri sanitare și întreg edificiul va beneficia de un sistem de iluminat ambiental.

Flavius Militaru