Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – La începutul acestei săptămâni, Primăria Oraviţa a emis autorizaţia de construire în vederea executării lucrărilor de reabilitare şi eficientizare energetică a clădirii Liceului Teoretic „General Dragalina“, imobilul din Piaţa Ferdinad nr. 4 aflându-se pe lista monumentelor istorice din judeţul Caraş-Severin!

În cel mai scurt timp, constructorul va demara lucrările la această unitate de învăţământ cu tradiţie din judeţ, care recent a aniversat un secol şi jumătate de la înfiinţare, spune Costel Dumitru Ursu, primarul oraşului Oraviţa. Finanţarea a fost obţinută de echipa primarului Ursu prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, valoarea totală a lucrărilor ridicându-se la 15.385.168,36 lei fără TVA. Administraţia locală a prezentat şi macheta acestui obiectiv de investiţii. Potrivit documentaţiei tehnice, bătrânul liceu de pe Valea Caraşului va beneficia de ample lucrări de reabilitare.

Întrebat ce se va întâmpla cu elevii pe perioada lucrărilor, primarul Ursu a precizat: „La interior se va lucra pe fiecare corp în parte, așa că vom încerca să nu creăm un disconfort prea mare pentru profesori și copii. Clasele primare le vom muta la <<Regina Maria>>!“

Edilul a mai adăugat că este „finanțare semnată și pentru clădirea primăriei, așteptăm finalizarea proiectării, iar în luna martie o scoatem la licitație pentru execuție“.

JCS-Nicoleta Moraru

FOTO: Liceul Teoretic General Dragalina