Inca un titlu pentru maestrul Sabin Pautza - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Consilierii cărăşeni au hotărât să-i confere titlul de cetăţean de onoare al judeţului muzicianului Sabin Pautza.

Artist complet, Sabin Pautza a excelat atât în cariera de compozitor, cât şi în cea de dirijor şi interpret, iar toate acestea i-au adus numeroase premii şi distincţii româneşti şi internaţionale, printre care şi „Dr. Martin Luther King, Jr. pentru lucrarea „Chimes, precum şi titlurile de doctor în muzică, decernat de London Institute for Applied Research, şi doctor în compoziţie, al Academiei „Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.

De aproape doi ani, maestrul s-a reîntors acasă, la Moniom, după o lungă şederă în Statele Unite ale Americii, unde a activat ca director artistic şi prim-dirijor la cea mai veche orchestră simfonică din New Jersey, Plainfield Symphony Orchestra. Ca recunoaştere a meritelor sale, primăria oraşului Plainfield i-a acordat titlul de cetăţean de onoare, fiind numit conducător emerit al filarmonicii din localitate, iar data de 7 mai a fost proclamată ca fiind „Ziua Sabin Pautza.

Numele maestrului figurează alături de cei mai mari muzicieni ai lumii în volumele „International Who’s Who in Music”, publicat la Cambridge, Anglia, (ediţiile 1980-1984-1992-2000) şi „2.000 de americani notabili”, publicat de American Biographical Institute. Anul trecut în iunie, maestrul a sărbătorit 50 de ani de carieră.

Roxana Bălan Nafiru