Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Este cel de-al doisprezecelea deces raportat de Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin, cazul fiind anunţat astăzi şi în raportarea naţională!

Încă un deces survenit pe fondul infectării cu Covid-19 confirmă faptul că temutul virus nu este o glumă. Este vorba despre un bărbat din Caransebeş, în vârstă de 49 de ani, care a fost internat la Spitalul Municipal din Caransebeş şi avea comorbidităţi diabet zaharat şi obezitate gradul IV, aşa cum ne-a comunicat directorul executiv al DSP CS, Dănilă Miloş.

Potrivit ultimei raportări, publicată marţi şi de Grupul de Comunicare Strategică, numărul total de de infectări confirmate în Caraş-Severin de la debutul crizei a ajuns la 222, din care în prezent se află internate 64 de persoane (22 la Reşiţa şi 42 la Caransebeş), dintre cei confirmaţi la Smithfield, în Timiş, şase fiind internaţi la Reşiţa., iar în alte judeţe mai sunt internaţi trei cărăşeni. De asemenea, mai sunt 18 persoane confirmate în izolare, respectiv opt în Reşiţa, o persoană la Oţelu Roşu şi încă o persoană în Austria.

Numărul total al celor vindecaţi în judeţul nostru este de 107, dar mai sunt 11 cărăşeni vindecaţi în Timiş  şi doi în Hunedoara. În izolare instituţionalizată se află 32 de persoane, în izolare la domiciliu sunt zece persoane, iar carantinate la domiciliu conform Legii 136/2020 sunt 166 de persoane. Numărul total de teste efectuate este până în acest moment de 2595.

JCS-Alexandra Gorghiu