Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Este vorba de Generală 8, din cartierul Cazărmii, pentru care primarul Felix Borcean a semnat ieri contractul cu firma care se va ocupa de renovarea energetică. Este aceeași firmă din Oțelu Roșu, Avalis 2002, care a câștigat zilele trecute licitația și pentru Generală 2. Investițiile sunt cu bani din PNRR și urmează acum emiterea ordinului de începere a lucrărilor!

„Este ultima unitate de învățământ pentru care am semnat contractul în valoare de 3,6 milioane de lei, Școala Generală 8, sau Corpul B al Colegiului Național <<Traian Doda>>. Mai avem de semnat un contract pentru fostul internat al aceluiași colegiu, precum și contractul pentru Liceul Tehnologic <<Dacia>>, dar acela e pe altă axa de finanțare, pe Fondul de Mediu, astfel încât la final putem spune că majoritatea unităților de învățământ din Caransebeș vor fi reabilitate. În curând vom semna și proiectul de dotare a tuturor unităților de învățământ din Caransebeș.”, a explicat primarul Felix Borcean după semnarea contractului.

În opinia edilului, cea mai mare problemă care va trebui rezolvată este legată de fluidizarea procesului de învățământ: „Va trebui să găsim soluții pentru neîntreruperea procesului educativ, dar am certitudinea că așa cum a fost și la <<C.D. Loga>>, unde a fost un proiect mult mai amplu, vom găsi soluții. Sigur că lucrările se vor concentra în perioada de vacanță pe lucrările de interior, în vreme ce exteriorul se va face în restul perioadei de un an. Sunt mulți bani care vin pentru școli, câteva zeci de milioane de lei.”

Administratorul firmei care va executa lucrările la ambele școli gimnaziale, Valentin Stăncioni, a adăugat că nu se pune problema unor firme subcontractante, așa cum s-a întâmplat în alte cazuri. „Suntem din zonă, de la Oțelu Roșu, și sperăm să facem treabă bună, să ne încadrăm în termene și lucrările să fie de calitate. Așteptăm ordinul de începere, o să lucrăm mai puternic pe perioada vacanței, ca să nu deranjăm copiii în timpul anului școlar. Nu subcontractăm nimănui, avem angajații noștri!”, a încheiat oficialul celor de la Avalis 2002.

JCS-R.M.