Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Reşiţenii mai au la dispoziţie doar două zile în care îşi pot achita dările locale fără să plătească penalizări.Locuitorii municipiului care deţin case, terenuri şi autoturisme şi nu şi-au plătit până astăzi impozitele pentru aceste bunuri pe anul în curs sunt aşteptaţi la Direcţia de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Reşiţa. Termenul scadenţei pentru plata impozitelor şi taxelor locale pentru cel de-al doilea semestru al anului este data de 30 septembrie.

La Reşiţa, colectarea acestor taxe se face la casieriile situate în corpul 2, lângă primărie în Centrul Civic şi corpul 4 aflat în cartierul Lunca Bârzavei. Pentru o bună finalitate a acestei activităţi, lucrătorii acestui serviciu vor avea un program special. Se lucrează cu publicul de luni până joi, între orele 8.00 şi 16.00, iar vinerea între orele 8.00 şi 13.00.

Însă miercuri, în contextul aproprierii termenului scadent, programul casieriei din centru este prelungit până la ora 18.00, iar joi cel al casieriei din cartierul Lunca Bârzavei.

Cei care depăşesc termenul vor plăti majorări de întârziere de 2% din taxa sau impozitul neachitat la termen, calculat pentru fiecare lună sau fracţiune de lună începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă.

Anca Preda