Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Este vorba de cele două persoane pe care Ministerul Sănătății le anunța încă de aseară infestate, doar că acestea nu erau în Dâmbovița carantinate, așa cum eronat au informat cei de la MS, ci la Reșița!

În această dimineață, Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin a transmis că este vorba de o femeie de 27 de ani din Caraș-Severin, sosită din Italia în data de 10 martie 2020, și un bărbat de 55 de ani, la fel sosit din Italia. Ambele cazuri au fost confirmate aseară, 13 martie. Cele două cazuri reprezintă cazurile nr. 94 și nr. 95 la nivel național și au fost transportate în cursul acestei dimineți la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara.

În acest moment, în afară de cazul bărbatului de la Dedeman, care a ieșit, la al doilea test, negativ, și căruia i se va mai efectua încă un test, au mai fost confirmate ieri trei cazuri: cazul 87 la nivel național, o femeie de 32 de ani din Reșița, carantinată la Caransebeș, despre care v-am informat deja, și cazurile nr. 94 și nr. 95 la nivel național, carantinate în Reșița, respectiv o femeie de 27 de ani și un bărbat de 55 de ani.

Potrivit ultimelor date primite în această dimineață de la DSP, situația se prezintă în felul următor : 304 persoane din Caraș-Severin se află la autoizolare, 84 au ieșit de la autoizolare, iar 57 se află în carantină. S-au recoltat 37 de probe de la cei aflați în carantină, însă DSP CS precizează că toți cei caranținați vor fi testați.

UPDATE. Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros, ultimii doi infestați cu COVID-19, carantinați în reședința de județ, sunt din Reșița – femeia de 27 de ani și din Cluj-Napoca – bărbatul de 55 de ani!

JCS-A.G.