Caraş-Severin, Romania

RAMNA – Ne referim la cele două proiecte prin care primăria vrea un cămin cultural nou în centrul de comună, respectiv transformarea școlii din Valeapai în centru multifuncțional, după cum am aflat de la primărița Magdalena Ciurea!

În primul caz este vorba despre un proiect prin CNI, aflat deocamdată în studiu, în vederea determinări valorii exacte a viitoarei investiții. Este necesar un edificiu cultural mai încăpător deoarece actuala locație, pe lângă faptul că aparține bisericii ortodoxe, se dovedește prea mică pentru necesitățile localității. Pentru acest obiectiv, primăria are totul pregătit pentru a depune proiectul, după ce se va ști valoarea investiției.

Pentru școala din Valeapai a fost deja semnat un contract pe PNRR în vederea schimbării destinației clădirii construite în 1921. Aceasta se află în stare bună, însă nu mai funcționează demult ca școală întrucât nu mai sunt elevi. Motiv pentru care primăria a depus proiectul în valoare de aproximativ 18 milioane de lei, care prevede și amenajarea, la Ramna și Valeapai, a câte unei stații de încărcare pentru mașini electrice. În viitor, pentru acest obiectiv, va urma organizarea licitației.

JCS-I.I.