Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Municipalitatea din Caransebeş a început deja pregătirile pentru reabilitarea internatului Liceului „Traian Doda”.

Astfel, se doreşte ca imobilul să fie pregătit pentru primirea elevilor odată cu începerea noului an şcolar. Conducerea executivului local a verificat în teren situația existentă, concluzia fiind unanimă: este nevoie de reparații majore la imobilul de pe strada Episcop Nicolae Popea.

„Am hotărât să pornim de la acoperiş şi de la sistemul de jgheaburi, fiindcă există multe elemente lipsă, burlane şi jgheaburi ruginite. Trebuie schimbate parchetul, duşurile, faianța, instalațiile de iluminat, toate în conformitate cu cerințele Uniunii Europene. De asemenea, ne preocupă şi esteticul clădirii, aşa că ne-am gândit la anveloparea imobilului şi la înlocuirea geamurilor vechi, cu rame de lemn, scorojite, care nu mai corespund din punct de vedere termic, cu geamuri termopan“, a declarat viceprimarul Cornel Galescu.

Potrivit edilului adjunct, lucrările se vor derula în etape pentru că „este mai ințelept să o luăm pe etape şi să facem lucrurile aşa cum trebuie de la început”. În aceste condiții, este posibil ca internatul să funcționeze din toamnă doar la jumătate din capacitate, însă având camere renovate şi servicii de calitate mult superioară celor de până acum.

Municipalitatea a alocat deja o primă tranşă de bani de la bugetul local pentru renovarea clădirii, în valoare de 300 de mii de lei, urmând ca, în funcție de necesități, fondurile să fie suplimentate şi pe parcursul anului viitor.

Lidia Almăjanu