Caraş-Severin, Romania

ORAVIŢA – După mai bine de trei ani de la implementarea proiectului transfrontalier, minunea se întâmplă, fiindcă lucrarea a fost scoasă la licitaţie! 

Construcţia este aşteptată cu sufletul la gură, de o parte şi de alta a graniţei cu vecinii sârbi, nu numai de producătorii care îşi vor expune marfa în condiţii absolut excepţionale, acestea fiind prevăzute în proiect, ci şi de cei care vor cumpăra produsele lor.

Reprezentanţii administraţiei orăviţene anunţă că „după multe impedimente și situații dificile apărute pe parcursul implementării proiectului «Extinderea rețelei AgriCO în regiunea transfrontalieră Oravița-Bela Crkva (Biserica Albă)», privind construirea Pieței Agroalimentare, lucrarea a fost scoasă la licitație. Chiar dacă n-a fost ușor, n-am încetat să credem în utilitatea și beneficiile aduse de acest proiect. În perioada următoare, după împlinirea termenului legal de publicare, va fi selectat constructorul și demarată acțiunea de realizare a Pieței Agroalimentare“.

Reamintim că proiectul este în valoare de 1,3 milioane de euro, iar construcţia, chiar dacă va fi una ultramodernă, pe două-trei nivele, va păstra arhitectura urbanistică din Zona Gării. De asemenea, piaţa va fi dotată la cele mai înalte standarde, respectiv aer condiţionat, încălzire pe timp de iarnă, lift ş.a., iar spaţiile vor fi amenajate în aşa fel încât produsele să fie comercializate în funcţie de sortimente, adică legume-fructe, carne, lactate etc. Piaţa Verde din Bela Crvka va facilita schimbul între producători, fiind astfel încurajat comerţul transfrontalier între cele două ţări vecine.

JCS-Alexandra Gorghiu