Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Ne referim la ediția a treia a festivalului „Custom”, care începe astăzi. Conform lui Daniel Călin, s-a lucrat timp de o lună la tot ce înseamnă iluminat, butaforie sau drum de acces, făcute toate în procent de 90% din materiale recuperate!

De exemplu, drumul a fost acoperit cu asfalt scos de la tramvai, iar elementele de butaforie s-au făcut cu materiale provenite din demontarea unor locuri de joacă. În cele trei zile, concertele încep în jurul orei 19. Echipa de organizare de la nivelul primăriei invită publicul să vină în număr cât mai mare, pentru ca evenimentul să crească în anii următori.

Întrucât Custom nu înseamnă numai rock, organizatorii promit multe activități diverse. Am reținut asta dintr-un nou live din Poiana Golului, realizat de Radio Reșița, la care au participat „oamenii fantastici din primărie”, cum îi numea Cosmin Modrigan de la MC Trust Reșița West pe cei implicați în organizarea festivalului care începe azi.

Alina Săftulescu vorbește despre opt microambiente, numite „sate”, amenajate în locația festivalului. Este vorba despre câte-un sat pentru mâncare, băuturi, camping, familie, arte, artizani, sport și familie. Andrei Apostol mulțumește sponsorilor veniți alături de festival, celor peste 60 de tineri voluntari implicați în buna desfășurare și biker-ilor de la MC Trust care și-au unit forțele cu primăria în organizarea unui eveniment țintind mai mult decât publicul de rock.

Alex Leica îi anunță pe cei care încă nu și-au cumpărat bilete că le mai pot cumpăra online inclusiv astăzi, până spre ora prânzului. Ulterior, sunt disponibile doar bilete cumpărate la fața locului, fie de la căsuța amplasată pe Valea Domanului și care va rămâne acolo în toate cele trei zile de festival, fie de la punctele de acces în zona festivalului.

Daniel Călin informează publicul că accesul auto în Poiană este restricționat, pentru acces existând variantele pietonale pe scările amenajate de primărie sau pe poteca dinspre stadionul „Mircea Chivu”. Pentru cei cărora nu le e ușor la pas, primăria asigură transport gratuit cu autobuzul spre și dinspre locația festivalului. Un mijloc de transport va circula pe ruta magazin Lidl – Poiana Golului. În intervalul orar 16:00-19:30, acesta pleacă simultan din cele două locații la fiecare 30 de minute. Apoi, la ora 20:00 se pleacă doar din Poiană, la ora 20:30 se pleacă doar de la Lidl, iar la ora 21:00 se pleacă simultan din cele două locații. După ora 21:00 cursele încetează. Apoi, ultima cursă va pleca din Poiană spre magazin astăzi la ora 00:45, mâine la ora 00:00 și sâmbătă la ora 02:00.

Echipa de la nivelul primăriei o mai include și pe Petronela Comora care, chiar și astăzi, lucrează la ultimele detalii ale evenimentului.

JCS-Ionel Ivașcu