Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Asta a sugerat deputatul Silviu Hurduzeu, atunci când sindicaliștii din spitalul caransebeșean au precizat că așteaptă același sprijin din partea parlamentarilor cărășeni ca cel acordat spitalului din Reșița!

Și au transmis acest lucru chiar zilele trecute la Caransebeș, când i-au întâlnit pe doi dintre parlamentarii PSD, senatorul Ion Mocioalcă și deputatul Silviu Hurduzeu, la inaugurarea compartimentului modernizat de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă al spitalului. Liderul Sanitas, Andrei Seracin, le-a spus celor doi că cei peste 300 de sindicaliști din spital așteaptă un amendament similar cu cel depus de Hurduzeu pentru achitarea datoriilor spitalui județean. „Avem o mare nemulțumire în spital prin faptul că la Reșița s-au achitat datoriile, iar la Caransebeș acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce provoacă tensiuni în rândurile angajaților, deoarece se pune în discuție scăderea sporurilor, comasarea unor secții sau chiar restructurări de personal. Achitarea datoriilor ar fi fost o mare gură de oxigen, s-ar fi putut pune baze solide pentru un spital performant. Interpelarea mea ar fi dacă în Parlament puteți susține o acțiune prin care să fie achitate datoriile spitalului? Ar fi o mană cerească!”, a fost mesajul lui Seracin pentru Mocioalcă și Hurduzeu.

Dacă primul nu a dorit să răspundă, Silviu Hurduzeu a clarificat această doleanță a sindicaliștilor. Șeful PSD Caraș-Severin a declarat că spitalul din Caransebeș se află în atenția parlamentarilor social-democrați din județ, însă un amendament precum cel depus de el pentru spitalul reșițean putea veni și dinspre liberali, care, însă, n-au făcut-o.

Liderul de sindicat se referea la amendamentul pe care l-am depus la Legea bugetului pe 2023 la sfârșitul anului trecut, prin care au fost acordate spitalului din Reșița 14,6 milioane de lei. Fiecare parlamentar avea posibilitatea să depună amendamente pentru lucrări de investiții în județele lor în valoare de 500 de mii. Amendamentul meu a fost de 14,6 milioane, asta înseamnă că am fost printre puținii parlamentari cărora li s-a acceptat un amendament atât de mare. Nu se putea la vremea respectivă să se facă două amendamente atât de mari, ambele pentru Caraș-Severin. Banii nu au venit printr-o decizie a premierului sau a Guvernului, așa cum Romeo Dunca spunea plastic că el a scuturat cireșul și eu m-am dus și am cules cireșele. După 2 ani de administrație n-a învățat absolut nimic. Cu siguranță când se mai discută de amendamente, la rectificări bugetare, vom avea în vedere și spitalul din Caransebeș. Ne-am gândit atunci la această posibilitate, însă spitalul din Reșița e într-o situație mai proastă decât cel din Caransebeș. Vom găsi soluții și pentru spitalul din Caransebeș. Dar să știți că în Parlamentul României nu sunt doar parlamentari PSD, poate că vor reuși și alții să facă lucruri bune pentru spitalele din județ.”, a explicat deputatul social-democrat.

JCS-Răzvan Mihalcea