Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Și o firmă de curierat a fost prinsă folosind munca unei persoane care nu avea încheiat un contract de muncă în formă scrisă, deci nici înregistrat anterior în Revisal!

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă din Caraș-Severin, angajatorii au raportat 10 evenimente soldate cu 9 incapacități temporare de muncă și un deces. Nu vă putem spune în ce domenii de activitate s-au înregistrat incidentele sau în ce localități cărășene. Așa cum ne-a obișnuit de ceva vreme, ITM CS nu face public acest gen de date.

Iar la un angajator cu domeniul de activitate „alte activități poștale și de curier“ a fost identificată o persoană care presta muncă nedeclarată neavând încheiat în formă scrisă contractul individual de muncă.

Tot în luna mai, inspectorii cărășeni de muncă au derulat 175 de controale – 111 în domeniul relațiilor de muncă, respectiv 64 în cel al securității și sănătății în muncă –, fiind dispuse 168 de măsuri obligatorii de remediere a neregulilor constatate. Și au fost aplicate, în total, amenzi de 44.000 de lei. Pe lista cu probleme regăsim, în afara muncii nedeclarate, unele legate de munca suplimentară, de cea în zilele de sărbătoare, chiar de plata salariului, neasigurarea controlului medical sau a instruirii în materie de securitate și sănătate în muncă, ori neasigurarea echipamentului individual de protecție.

JCS-A.M.