Caraş-Severin, Romania

GÂRNIC – Pe drumul ce leagă comuna Gârnic de oraşul Moldova Nouă se circulă greu din cauza gropilor. Tronsonul de 14 kilometri are nevoie de covor asfaltic, însă Primăria Gârnic, în a cărui administrare se află, nu-şi permite acest lucru, din cauza costurilor mari.

Pentru moment, singura soluţie rămâne pietrişul aruncat în gropi de către angajaţii primăriei.

„Zilele acestea lucrăm în regie proprie la DC 49, Gârnic – Moldova Nouă, care este praf, şi pe care şoferii circulă greu. Din păcate, nu avem bani pentru a turna asfalt, aşa că ne adaptăm şi noi situaţiei: umplem gropile cu pietriş. Avem proiect pentru reabilitarea acestui drum, depus la Ministerul Dezvoltării Regionale încă de pe vremea când acesta era condus de doamna Elena Udrea, însă nici până azi nu am primit finanţare“, ne-a spus primarul din Gârnic, Nicolae Tismănariu.

Un alt proiect ce-şi aşteaptă finanţarea are în vedere modernizarea reţelei de apă la Gârnic, veche de aproape trei decenii. „Este nevoie să înlocuim toată magistrala şi să construim şi o staţie de filtrare şi tratare a apei, însă, pentru toate acestea, este nevoie de bani. Proiectul este depus la Ministerul Dezvoltării, împreună cu cel pentru canalizare la Padina Matei, de unde aşteptăm veşti“, a explicat Tismănariu.

Roxana Bălan Nafiru

Enable referrer and click cookie to search for pro webber