Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Numărul şcolilor care funcţionează în scenariul roşu a crescut, ajungând la 11. Potrivit situaţiei transmise vineri de Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, din totalul de 409 de unităţi şcolare, alte 270 sunt în scenariul verde şi 128 funcţionează în scenariul galben!

Creşterea unităţilor de învăţământ care sunt în scenariul roşu se datorează ratei de incidenţă de peste 2 la 1000 de locuitori privind îmbolnăvirile cu coronavirus. La cele 9 şcoli care funcţionau joi în scenariul roşu s-au adăugat încă două: Şcoala Gimnazială „Petre Sava Bălean“ din Văliug (17 elevi) şi Grădiniţa cu Program Normal (12 preşcolari) din aceeaşi localitate. În total, în judeţul Caraş-Severin un număr de 6845 de elevi fac cursuri online.

Situaţia cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus în şcolile din judeţ este următoarea: un elev spitalizat şi încă patru cadre didactice, la care se adaugă două cazuri din personalul didactic auxiliar şi nedidactic. În izolare la domiciliu/carantină se află un număr de 39 de elevi şi 23 de cadre didactice din care 8 au ales să predea cursurile online, iar 15 cadre didactice au ales să intre în concediu medical, la fel optând şi 6 din personalul nedidactic.

În ceea ce priveşte situaţia pe clase care funcţionează în scenariul roşu, vineri, conform raportării transmise de ISJ Caraş-Severin, 24 de clase funcţionau în acest scenariu, 3 ieşind de pe roșu în data de 8 octombrie: clasa a XII-D de la Liceul Teoretic „Traian Vuia“, clasa a XI-a de la Colegiul Tehnic şi clasa a VII-B de la Colegiul Naţional „Mircea Eliade“.

JCS-Nicoleta Moraru