Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Consiliul Judeţean a aprobat alocarea a 18,9 milioane de lei pentru lucrările pe drumurile judeţene. Practic, suma este dublă faţă de anul trecut, susţine preşedintele Silviu Hurduzeu

Iar după discuţiile avute de conducerea Consiliului Judeţean cu primarii din judeţ s-a stabilit că toţi banii pentru drumuri rămân la Direcția de Drumuri Județene, direcţie care și-a stabilit deja și principalele priorități pentru următoarea perioadă. Astfel, o bună parte din bani va merge către reparații ale drumurilor ce fac legătura cu zonele turistice importante din județ.

„Suma pe care Consiliul Județean a primit-o de la Guvernul României pentru drumuri județene în acest an este sensibil mai mare decât cea de anul trecut. Dacă în 2018 am primit în jur de 11 milioane, acum suma este de 18.992.000 de lei. Am avut o ședință cu primarii din Caraș-Severin, iar în urma acestei consultări s-a stabilit că întreaga sumă va rămâne la dispoziția Direcției de Drumuri Județene. Dacă scădem din cele aproximativ 19 milioane cheltuielile pentru activitatea de iarnă, care cu mici modificări, în funcție de condițiile atmosferice, este aproximativ aceeași, adică aproape patru milioane, rămân aproape 15 milioane pentru finanțarea activității pe timp de vară. Această sumă, dacă este să o comparăm cu cea de anul trecut, este dublă, pentru că anul trecut, după ce am scăzut cele patru milioane au rămas şapte milioane de lei”, a precizat şeful judeţului, Silviu Hurduzeu.

Consilierul judeţean Paul Purea l-a întrebat pe preşedintele Consiliului Judeţean de ce se fac atâtea plombări. „Nu sunt inginer şi nu mă pricep, însă de ce nu construim drumuri, câţiva kilometri făcuţi ca lumea de aceşti bani în loc să tot facem plombări“, a întrebat Purea. Silviu Hurduzeu i-a răspuns: „Dacă am moderniza drumurile, de banii aceştia nu am face mai mult de 14 km de drum. Dacă nu facem întreţinerea periodică a unor tronsoane va fi din rău în mai rău. Gândiţi-vă cum ar arăta ceilalţi 600 de km de drumuri judeţene care au nevoie de reparaţii, mai ales că unele dintre acestea nici nu au fost asfaltate vreodată“.

Gabriel Știka, directorul Direcţiei de Drumuri Judeţene, a vorbit despre lucrările prioritare avute în vedere pentru perioada următoare. „În principal ne-am concentrat atenția pe drumurile care după perioada de iarnă au o stare destul de avansată de degradare, în primul rând despre drumurile pietruite, care au avut cel mai mult de suferit pe perioada de iarnă. În același timp ne gândim că începe și sezonul cald și zonele turistice ar trebui să aibă o infrastructură bună și atunci una dintre prioritățile pe care le avem o reprezintă DJ 571, care leagă drumul național de zona Cheile Nerei. Se mai are în vedere și drumul Prislop – Semenic, executăm lucrările și pe drumul Prislop – Brebu Nou – Slatina Timiș, ca să putem să asigurăm o legătură cât mai bună cu Muntele Semenic. De asemenea, lucrări de plombare vom avea pe 683, pe Poiana Mărului, dar și pe 680 B, spre Muntele Mic”, a spus Ştika.

Acesta a mai amintit că se va interveni pentru reparații sau lucrări de întreținere și plombare pe drumurile Brebu – Zorlenț, Dalboșeț – Șopotu Vechi, Șopotu Vechi – Gârbovăț, Bozovici – Dalboșeț și Dalboșeț – Șopotu Nou – Stăncilova – Cărbunari.