Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – 488 de angajați și 88 de medici veterinari va avea această structură, înființată în urmă cu câteva zile de Guvernul României, printr-o ordonanță de urgență!

Ministrul Marcel Vela a anunțat că noua structură va deveni operațională în toată țara în 60 de zile: „Guvernul României a aprobat OUG privind înființarea Poliției Animalelor, o dorință a noastră, a tuturor, un proiect care a fost supus unei dezbateri lungi, unei transparențe publice, am discutat cu toți cei care sunt implicați în acest domeniu, cu asociații pentru protecția animalelor, cu specialiști în domeniu, am discutat cu atașați pe afaceri interne care sunt detașați la reprezentanțele noastre diplomatice din alte state pentru a căuta, pentru a analiza tot ceea ce există la această oră în alte legislații, astfel încât să putem implementa, să putem produce, promova și, iată, adopta un proiect de OUG extrem de important: Poliția Animalelor”.

Marcel Vela spune că, de îndată ce ordonanța va fi publicată în Monitorul Oficial, începe să curgă timpul pentru organizarea Poliției Animalelor. E nevoie de 60 de zile pentru angajări și pentru deschiderea sediilor județene, crede ministrul.

„Odată cu apariția acestei ordonanțe de urgență în Monitorul Oficial, Poliția Animalelor va fi operațională. Va avea 488 de angajați, plus 88 de medici veterinari, va avea structuri în toate județele și vom aplica legea în acest domeniu în care România a fost extrem de deficitară. Suntem alături de toți iubitorii de animale, așa cum sper ca și ei să fie alături de noi, pentru ca acest proiect să fie un real succes”, a conchis Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne.

JCS- N.C.

Adaugă comentariu