Caraş-Severin, Romania

ORAVIŢA – Este vorba despre o secţie a Spitalului Orăşenesc ce se construieşte din fondurile Primăriei Oraviţa! 

Șeful Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin, dr. Romeo Traian Dumitrescu, s-a întâlnit vineri, în zona Greoni, cu primarul Oraviței, Dumitru Ursu, cu dr. Felician Fara, managerul Spitalului Orășenesc din Oravița și cu comisarul șef Remus Știr, președintele pe Banat al Asociației Europene Pentru Drepturile Omului, cu sediul la Salzburg, Austria.

„În cadrul acestei întâlniri, se precizează într-un comunicat remis redacţiei, directorului DSP CS i-au fost prezentate locul și stadiul lucrărilor pentru un centru de recuperare prin salină artificială, care ar urma să fie realizat prin intermediul fondurilor Primăriei Oravița, drept o secție a spitalului. Centrul ar urma să dezvolte un pachet de servicii și în sfera recuperărilor, în urma afecțiunilor cronice, dar ar urma să beneficieze și de zone de divertisment – reabilitare, având în vedere apele termale din zonă, care sunt de nivelul celor de la Felix, cu temperatură de 32 de grade, cu concentrație mică de hidrogen sulfurat, având la dispoziție două bazine închise și două în aer liber“.

Unul din spaţiile unde se vor construi saloanele a fost deja amenajat. Proiectul prevede şi o sală de sport pentru tenis, baschet, volei şi o zonă de antrenament pentru fotbal. Potrivit lui Dumitrescu, climatul submediteranean din zonă ar fi ideal pentru cluburi de fotbal cu pretenții mai mici dar care vor performanță și care se chinuie să facă pentru așa ceva deplasări în Antalya.

JCS-A.G.