Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Este concluzia ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, prezent în această dimineață la Reșița, la instalarea noului prefect! Șeful de la Interne le-a transmis un mesaj tuturor demnitarilor și oamenilor de afaceri cu probleme, care până acum au fost tolerați de instituțiile care trebuie să aplice legea.

Vela spune că, de foarte multe ori, demnitarii confundă instituțiile pe care le conduc cu propria firmă.

„În județul nostru, administrația, instituțiile care aplică legea, oamenii de afaceri și cei care se dedau la lucruri incorecte, ilegale și imorale, au fost într-o veselie, într-o prietenie afișată și într-o toleranță care a dus la o situație neplăcută pentru Caraș-Severin. Am reușit să ținem locul 1 la știri cu ce s-a întâmplar în CJ, Prefectură sau Inspectoratul de Poliție. Trebuie să nu ne mai întrepătrundem, dacă ești politician ai și firme cu care participi la licitații, de exemplu. Nu e normal ca un prefect să intervină la Poliție să nu-și exercite prerogativele. Structurile MAI, doamna prefect, să aplice legea, iar cei care decid soarta cărășenilor să respecte legea. Pata în cazul unor lucruri reprobabile nu pică doar pe un om, ci pe întreaga instituție. De prea multe ori demnitarii confundă instituția cu propria firmă. Am vrut să dau acest mesaj aici acasă, pentru că am spus clar că declar război interlopilor și celor care pun piedici dezvoltării județului Caraș-Severin și României”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Vela le-a transmis un mesaj, mai mult sau mai puțin voalat, și primarilor sau altor demnitari care blochează investiții ce pot dezvolta județul Caraș-Severin.

„Avem oameni extraordinari în Caraș-Severin, cu inițiative extraordinare care sunt frânate de politicieni, inițiative care ar dezvolta județul enorm, dar interesele unor politicieni le-au blocat. Avem locuri minunate cu zone unice, cu tot ce ține de șansa unui viitor mai bun, iar această șansă pentru oamenii din Caraș-Severin nu permit să fie irosită de către unii sau alții care se cred stăpânii inelelor”, a spus șeful MAI. Nu de alta, dar scandalul permiselor de port-armă și urmările acestuia sunt încă proaspete, dovadă că în Ministerul Afacerilor Interne sunt mulți profesioniști care-și fac treaba așa cum trebuie.

„Ca să nu se înțeleagă cumva greșit, nu am niciun merit sau legătură cu ceea ce s-a întâmplat în ultima săptămână, dosarul permiselor de port-armă era de mai demult. Vă rog să ridicăm Caraș-Severinul la județul cu cel mai mic fenomen infracțional și cu cea mai redusă infracționalitate în domeniul funcționarilor și demnitarilor, care să nu mai confunde funcția cu un privilegiu primit de la mama natură, l-au primit de la oameni”, le-a cerut Vela zecilor de oficiali prezenți la instalarea noului prefect.

Nina Curița