Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Nu mai puțin de 21 de infracțiuni și de 181 de contravenții au fost constatate anul trecut, arătând atât abuzuri și cruzime asupra necuvântătoarelor, cât și nereguli legate de patrupedele periculoase!

Poliția județului prezenta, zilele trecute, cazul câinilor găsiți fără coadă sau fără vreo ureche, pe meleaguri cărășene. Iar punerea pe roate a structurilor de protecție a animalelor începe să arate rezultate consistente. Potrivit aceleiași autorități, în 2021 a fost operaționalizat Biroul pentru Protecția Animalelor, având atribuții în domeniu, atât vizavi de cruzimile și relele tratamente împotriva necuvântătoarelor, de câinii periculoși și agresivi, cât și de felul în care sunt tratate animalele de la stână sau din taberele de vară, sau în adăposturile publice și private care dețin animale fără stăpân.

„Între rezultatele obținute pe linia prevenirii criminalității privind protecția animalelor în cadrul activităților desfășurate la nivelul structurii în cursul anului 2022 se numără 21 de infracțiuni sesizate (+7, +50,0%), 64 de petiții înregistrate, din care 62 soluționate, 3 intervenții ca urmare a sesizărilor primite prin S.N.U.A.U. 112; 180 de sancțiuni contravenționale aplicate (+91), în valoare totală de 51.220 lei (-1.880 lei), 18 dosare penale întocmite (+8), 4 dosare penale soluționate (-8), 186 de acțiuni/controale efectuate – 186 (+114) și 2 ordine de plasare în adăpost a unor animale (pentru 3 bovine)!“, informează Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin.

JCS-A.M.

3 Comentarii

  1. De statistici sunteti buni, va acoperiti cu hartii in timp ce in toate satele din judet cainii fara stapan umbla in haite de iti e frica sa te dai jos din masina. Lumea e satula de felul in care va justificati cu hartii si statistici salariile, iesiti din birouri si dati o tura prin judet, si oricat de marginiti ati fi, tot gasiti ce e de facut. Ar trebui sa dati amenzi la primarii in primul rand pentru ca nu aduna cainii, dar nu puteti face nici asta pentru ca va suna de la partid cel ce v-a numit in post si nu vreti sa auziti cum va injura primarii. Mai bine nu dati nici un comunicat, noi stim ca sunteti acolo si stati la stat pe banii nostri asa ca sa nu aveti mustrari de constinta.

    • Iulicafarafrica Reply

      Săracile animale n-au nicio vină. E lupta ptr supraviețuire. Mai „animale” sunt idioții care abandonează câinii!

  2. This post is truly eye-opening and disturbing. It’s disheartening to see that there were 21 crimes and 181 violations related to animal abuse and neglect in just one year. It’s important to acknowledge and address these issues to ensure that animals are treated with the respect and care they deserve. I hope that the authorities take action to prevent such incidents from happening in the future.

    I have a question – what steps can individuals take to help prevent animal abuse and neglect in their communities?

Adaugă comentariu